Brüksel Havalimanı’nda Grev: 660 uçuş iptal

Brüksel Zaventem Havalimanı’nda bagaj yükleyen işçiler, ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle grevdeydi

Brüksel Havalimanı’nda Grev: 660 uçuş iptal

Brüksel Zaventem Havalimanı’nda bagajları yükleyen firma çalışanlarının ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle cuma günü başlattığı grev 30 Ekim itibarıyla sona erdi.

Belçika yerel basını, bagaj hizmetleri sunan Aviapartner şirketi çalışanlarıyla grevi sonlandırmak için hafta sonu yürütülen müzakerelerin sonuç vermediğini duyurdu.

Reuters’in haberine göre Brüksel Havalimanı sözcüsü 29 Ekim günü de etkili olan grev nedeniyle planlanan 630 uçuşun 130’unun iptal olduğunu, perşembe (25 Ekim) akşamından bu yana iptal edilen uçuş sayısının ise 660’ı bulduğunu açıkladı.

Cuma günü yapılan açıklamada, Aviapartner’in, Brüksel uçuşu gerçekleştiren 29 hava yolu firmasına bagaj hizmeti verdiği belirtilerek, söz konusu grev nedeniyle 100 seferin iptal edildiği kaydedilmişti. Grev, Belçika’da 1 hafta sürecek okul tatilinin başladığı güne denk gelmişti.

Brüksel Zaventem Havalimanı’nda hava yolu firmaları, Swissport veya Aviapartner’le çalışıyor. Geçen yıl 2 şirket de farklı zamanlarda greve gitmişti.

Yayınlama: 30.10.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.