Emirdağ Belediye Başkanı Belçika’da sandık merkezine girince ortalık karıştı

Belçika’da Emirdağlıların yoğun yaşadığı bölgede kurulan sandık merkezinde propaganda yapmak için gittiğini belirten AK Partili Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ile müşahitler arasında arbede yaşandı. Taraflar birbirini suçlarken, belediye başkanının seçim yasağını deldiği ileri sürüldü.

Emirdağ Belediye Başkanı Belçika’da sandık merkezine girince ortalık karıştı

Belçika’da Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler kapsamında oy verme işlemleri 3 ayrı oy verme noktasında devam ediyor. 29 Nisan – 7 Mayıs tarihleri arasında Brüksel, Anvers’te; 29 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında ise Hamme’de oy verme işlemleri gerçekleştirildi.

Haberin videosu:

 

Ak Parti Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; “UİD, #AKParti ve BEB ortak programı bünyesinde bugün Brüksel’de, pazar günü de Gentte gurbetçilerimizle oy kullanıyoruz. Çıkmış olduğumuz bu yolda Rekor oy için, Rabbim her birimizin yardımcısı olsun. Sevgili Gurbetçi Hemşerilerim, sizleri oylarımızı kullanmaya davet ediyoruz.” diye yazdı.

https://twitter.com/serkankoyuncu03/status/1652278189606031361

30 Nisan tarihinde Gent şehrinden Anvers’te oy verme yerine giden Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, diğer partililer ve müşahitler tarafından sandık başında parti propagandası yapmak ve seçim yasağını delmekle suçladı.

https://twitter.com/serkankoyuncu03/status/1652398702265262081

İddialara göre, AK Parti propagandası yapan belediye başkanı uyarıldı. Ancak belediye başkanının korumaları, muhalif müşahitlere saldırdı. İddialara göre seçim yasağının delindiğini savunan muhalif vatandaşlarda korumaların saldırısına maruz kaldı.

Öte yandan, hükümete yakınlığıyla bilinen medyada çıkan haberlerde; “30 Nisan tarihinde Gent şehrinden Anvers’te yoğun kalabalık ile oy verme yerine giden Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve yanındaki ekibe saldırı girişiminde bulunulduğu” iddia edildi.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ise yaptığı açıklamada, yakasındaki Türk bayrağı rozetine bir saldırı olduğunu iddia ederek: “Yakamdaki şanlı Türk Bayrağı rozeti buradaki hainlerin zoruna gitti. Seçim alanındaki hemşerilerimle bir aradayken; HDPKK’lılar bağırarak bizi alandan uzaklaştırmak istedi. Gurbetçi hemşerilerim gerekli cevabı sandıkta verecektir.” dedi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 02.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.