Beş yaşındaki çocuk anaokulu gezisinde can verdi

Avusturya’da savcılık, anaokulu gezisinde hayatını kaybeden beş yaşındaki çocuğun ölümünü araştırıyor. Pazartesi meydana gelen olay, ihmaller sonucunda gelişen trajik bir kaza mı?

Beş yaşındaki çocuk anaokulu gezisinde can verdi

Pazartesi günü Mattersburg’da bir anaokulu gezisinde beş yaşında bir erkek çocuk öldü.

Burgenland eyalet polisinin Salı günü yaptığı açıklamaya göre, gruptan uzaklaşmış ve bir biyotopta yapılan aramanın ardından bulundu – ancak kaldırıldığı Wiener Neustadt hastanesinde hayatını kaybetti. Kazanın tam olarak nasıl olduğu araştırılıyor, denildi.

“Biyotop: Bitkilerin ve hayvanların belirli bir birleşimi için bir yaşam alanı sağlayan tek tip çevresel koşulların bir alanıdır.”

Mattersburg bölgesindeki bir anaokulundan bir grup pazartesi sabahı geziye çıktı.

Beş yaşındaki çocuk, öğleden kısa bir süre önce gruptan ayrılmış olduğu fark edilince hemen polise haber verildi. Yedi devriye, bir hizmet köpeği ve iki insansız hava aracı konuşlandırıldı.

Çocuk daha sonra bir bahçe havuzunda bulundu ve hemen ilk yardım yapıldı. Ancak daha sonra hastanede öldü. APA’dan bir polis sözcüsü, kazanın kesin seyrinin şimdi soruşturma konusu olduğunu söyledi.

Mattersburg Belediye Başkanı Claudia Schlager [SPÖ], devam eden soruşturmalara atıfta bulunarak, “Trajik bir kazaydı, düşüncelerimiz ailenin yanında.” İlk bulgulara göre anaokulu “yanlış bir şey yapmadı” diye vurguladı.

Bu arada Eisenstadt savcılığı, kriminal polisi kazanın gidişatını araştırmak üzere görevlendirdi. Şimdi olaya karışan insanlara bunun nasıl meydana geldiği sorulacak. | © DerVirgül

Yayınlama: 21.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.