Savcı: ‘’Avusturya Tarihinin En Büyük Sosyal Sahtekarlığı’’

Avusturya’da, kendisini en yüksek seviyeden engelli göstererek, sosyal kurumlardan engelli ödeneği, emekli maaşı alan dolandırıcı tutuklandı.

Savcı: ‘’Avusturya Tarihinin En Büyük Sosyal Sahtekarlığı’’

Aşağı Avusturya Eyaleti (NÖ) Krems’de bir sosyal dolandırıcılık olayı ortaya çıkartıldı.

40 yaşındaki adam, ‘’6. bakım seviyesinden’’ yıllarca devletten, bakım parası, emeklilik maaşı aldığı, fakat zanlının bütün bu ödeneklerden yararlanmak için, engelli numarası yaptığı ortaya çıktı.

Savcı, “Avusturya tarihinin en büyük sosyal sahtekarlarından biri” nin uzun süren duruşmasının son gününde, konuştu ve bir dizi kanıt sundu.

Yaklaşık 218 Bin Euro civarında haksız kazanç sağlayan zanlı, tuvalet ihtiyacını çocuk bezi kullanarak gideren, tekerlekli sandalyeden hiç kalkamayan olarak gösterip, en yüksek bakım ödeneğinden yararlandı.

 

Tatil Fotoğrafları

40 yaşındaki zanlı, Yunanistan veya Güney Afrika’da bir koltuk değneği veya tekerlekli sandalye yardımı olmadan yürüyüş yaptığının fotoğrafını çektirmiş.

Ayrıca, adamın zihinsel engelli olmadığı, tanıkların ve kayıtların görülmesinden sonra, mahkemece görülerek, zihinsel engelli olduğu iddiası reddedildi.

 

Gayrimenkul Kiraladı

Kiracılarla olan anlaşmazlığa kızdığını ve fiziksel olarak sağlıklı olduğunu gösteren bir video var. Videoyu mahkemede izledikten sonra, doktorlar, zanlının engelli raporlarına göre böyle bir iyileşmenin tıbbi acıdan mümkün olamayacağını belirtti.

Bununla birlikte, sanık, mahkemede atanan değerlendiriciye göre, bariz bir şekilde bir kişilik bozukluğuna sahip, ancak bu bir engellilik veya bir bakım seviyesi için yeterli değil.

 

Üç Yıl Hapis

Hakim, 40 yaşındaki zanlıyı ciddi profesyonel dolandırıcılık  ve yanlış delil sunmaktan suçlu buldu, adamı ikisi şartlı olmak üzere, üç yıl hapis cezasına çarptırdı.

Ayrıca yaklaşık 195.000 Euro pazara cezasına hükmedildi.

 

Eşi de Ceza Aldı

Öte yandan, zanlının hayat arkadaşına da ceza verildi.

Kendisini şimdiye kadar umursamadığı ve dolandırıcılıklarına yardım ettiği söylenen kadın da mahkum edildi.

Beş ay koşulsuz olarak 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.(virgül.at)

Yayınlama: 13.03.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.