St. Pölten Alevilerin’den AABF’ye davet!

St. Pölten Alevi Kültür Merkezi (AKM) üyeleri Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu’nu (AABF) 8 Aralık 2018’de St. Pölten Cemevine kitleye açık bilgilendirme toplantısına davet etti!

St. Pölten Alevilerin’den AABF’ye davet!

St. Pölten Yönetim Kurulu (YK) Mehmet Mercan öncülüğünde üyelerin iradesinin dışında Din İşleri Dairesine İslam-Alevi İnanç Topluluğuna dahil olma dilekçesini yöneltti.

Bu yönetim bunu yaparken bazı üyeleri “St. Pölten AKM’nin kapatılma tehlikesinin olduğunu” ve bu yüzden “İslam-Alevi İnanç Toplumu’na bağlanmaktan başka çare bulunmadığını” ifadesini savunmuştur. 

 

Öte yandan 2 Aralık 2018 tarihinden itibaren Din İşleri Dairesi (Kultusamt) Mehmet Mercan öncülüğünde YK’nın başvurusunu resmen kabul etmiştir. 

 

Aşağı Avusturya eyaletine bağlı St. Pölten AKM Aşağı Avusturya Îdarî Mahkemesi’nin 20 Aralık 2016 tarihli mahkeme kararıyla kapatılma tehditinden azdedilmiştir.

 

Bu karar İslam-Alevi İnanç Topluluğu’nun 1 Nisan 2016 tarihinde Avusturya İslam Yasasınca (2015) yapmış olduğu şikayet ve kendi bünyesi dışında olan Alevi Kültür Merkezleri’nin yasaklanması ve kapatılması talebiyle ilgilidir. 

 

İslam-Alevi İnanç Topluluğu ve 2015 İslam Yasası bünyesine girmek istemeyen dernek üyeleri direnişlerini kararlı biçimde sürdüreceklerini birkez daha vurguladılar.

St. Pölten Alevileri Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu’nu 8 Aralık 2018’de St. Pölten Cemevine kitleye açık (üye) bilgilendirme toplantısına davet etti! 

Yayınlama: 04.12.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.