Restoranlar Kapatılıp Kiliselere İzin Verilince, Kendi Dinini İlan Edip Restoranı Açtı

Covid-19 kısıtlamalarında ayrımcılığı eleştiren bar sahibi kendi dinini kurdu.

Restoranlar Kapatılıp Kiliselere İzin Verilince, Kendi Dinini İlan Edip Restoranı Açtı

Belçika’da bar ve restoranların Covid-19 nedeniyle kapalı tutulmasına rağmen ibadet yerlerinde en fazla 15 kişinin toplanmasına izin verilmesine tepki gösteren bar sahibi kendi dinini kurduğunu açıkladı.

Sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaydığı mesajında Xavier Troisi adlı bar sahibi, ‘Crayonizm (Kalemcilik) adını verdiği dinine inananları her pazar barında düzenleyeceği ‘ayine’ davet etti.

“Takipçiler, inananlar ve diğer hayranlar! Crayonizm’e inananlar artık her pazar saat 11:00’de ayine katılmaya davetlidir” mesajını paylaşan Xavier Troisi adlı bar sahibi, bunun bir “hiciv” olduğunu ve gösterilen ilgiye rağmen planı gerçekten hayata geçirmeye niyeti olmadığını açıkça belirtti.

“Çifte standarda dikkat çekmek istedim”

Brussels Times gazetesinin haberine göre, Le Crayon (Kalem) adlı barın sahibi, yaptığının bir “şaka” olduğunu, hizmet sektöründeki “çifte standard”a dikkat çekmeyi amaçladığını açıkladı.

Belçika’da geçen pazar Covid-19 nedeniyle kapalı olan ibadet yerlerinin en fazla 15 kişinin katılması kaydıyla kapılarını açmasına izin verilmişti. Fakat bu karar barlar ve restoranları kapsamamıştı.

Bu sebeple “hayal kırıklığı” yaşadığını belirten bar sahibi, “Yetkililerin, yasak olan bir şeyi bir topluluğun yapmasına izin vermesinin yanlış sinyal göndermek olduğunu düşünüyorum” dedi.

İnsanların ayine katılmayı istemelerini anladığının da altını çizen Troisi, “Bir kişinin kuaför koltuğuna oturması mı yoksa 15 kişinin toplanması mı daha tehlikeli?” diye sorarak meselenin yasağın gevşetilmesi değil uygulanan çifte standart olduğunun altını çizdi./eurunews

Yayınlama: 16.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.