Mültecileri Sınırdan Viyana’ya Taşıyan Taksi Şoförü Yargılandı

Viyana’da Türkiye göçmeni bir taksi şoförü, insan kaçakçılarından gelen mülteci taşıma teklifini kabul etmesi ve sınır bölgesinden 400 Euro karşılığında mültecileri Viyana’ya taşıması suçlamasıyla hâkim karşısına çıkartıldı. Suç ortağı kadın şoförde aynı davada yargılandı.

Mültecileri Sınırdan Viyana’ya Taşıyan Taksi Şoförü Yargılandı

Başkent Viyana’da taksi şoförlüğü yapan 43 yaşındaki sanığın, 2020’de kazançlı ama yasadışı bir teklif aldığı söyleniyor: Kasım 2020’nin başında, uluslararası bir kaçakçılık şebekesi, sınırı gecen mültecileri Burgenland Eyaletinden Viyana’ya getirmesi halinde, tur başına 400 Euro taksi şoförüne vermeyi vaat ettiği söylendi. 

İlk turu başarılı şekilde yaparak, mültecileri Viyana’ya getirdiği mahkemede kayıtlara geçerken, ertesi gün daha büyük bir nakliye yapılması gerekiyordu, bu nedenle 43 yaşındaki şoför, 45 yaşındaki kadın meslektaşıyla temasa geçti.

Tek başına yaşayan 45 yaşındaki kadın şoförün, yaklaşık 150 Bin Euro borcu olan ve kiralık araba şoförü olarak ayda yaklaşık 1.000 Euro kazandığı belirtildi. 

Schwechat ve Viyana’dan iki kiralık araba ile ikili, bir konvoyla Lutzmannsburg’a (Burgenland Eyaleti) gitti, yedi mülteciyi aldı. 

Ancak ikili, bir süre sonra polis tarafından yakalanıp tutuklandı. 

İlk duruşmasının Şubat ayının sonunda yapılan davanın, ikincisi Cuma günü görüldü. 

Eisenstadt bölge mahkemesinde görülen davada, evli ve iki çocuk babası taksi şoförünün, suç ortağı olan 45 yaşındaki kadın şoföre aşk mektupları ortaya çıkmış, taksi şoförünün eşinin de mahkeme salonunda olması, sanığı zor durumda bıraktığı kaydedildi. 

Karar

Mahkeme, 45 yaşındaki kadın şoförü on ay kısmi hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. 

Dört ayını cezaevinde geçirmesi gerekiyor – gözaltında tutulduğu süre göz önüne alınarak 45 yaşındaki kadının duruşmasından sonra serbest kalmasına izin verildi.

43 yaşındaki taksi şoförüne ise, itiraz hakkı saklı olarak, 15 ay koşulsuz hapis cezası verildi.|virgül  

Yayınlama: 15.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Taktak dedi ki:

    Kevser Ak
    Evli sevgilisi Kim ??

    1. yusuf dedi ki:

      :)))