Viyanalı Kadınlar Cumartesi Siyah Giyecek

Başkent Viyana’da bu yıl erkekler tarafından katledilen kadınları anmak için, sivil toplum kuruluşları, kadın örgütleri ve bazı siyasi partilerin kadın kolları bir araya gelecek. Avusturya, Avrupa’da her yıl erkeklerden daha fazla kadının öldürüldüğü tek ülkedir.

Viyanalı Kadınlar Cumartesi Siyah Giyecek

Avusturya’da artan kadın cinayetlerine karşı mücadele kapsamında farkındalık yaratmaya çalışan ve hükümete, kadına karşı şiddet ile mücadele perspektifi sunan kadın örgütleri 15 Mayıs Cumartesi günü (yarın) Simmering’de bir araya gelecekler. 

Son katledilen kadının yaşadığı bölge olan Simmering – Enkplatz’ta yapılacak olan anmaya, bütün kadınların siyah giyinerek katılmaları istendi. 

‘’Avusturya, Avrupa’da her yıl erkeklerden daha fazla kadının öldürüldüğü tek ülkedir,’’ başlığı altında yapılan açıklamada, hükümetin, kadına şiddete karşı daha çok polis görevlendireceği açıklamasına atıfta bulunarak, daha çok polisin sorunu çözmeyeceği, yeterli bütçe ve profesyonel kadroların kadına karşı şiddeti engellemede daha etkili olacağı vurgulandı. 

Avusturya’da bu yıl öldürülen 14 kadını anıyoruz diyen kadın örgütleri, ‘’Bu değişmeli, birlikte ırkçı sembolizme karşı ayağa kalkmak istiyoruz!’’ ifadelerine yer verdiler. 

Anma etkinliği yarın cumartesi Simmering  Enkplatz’ta saat 16.00’da başlayacak.|DerVirgül

Yayınlama: 14.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.