Avusturya | Haziran Ayında Düğünler Yapılabilecek

Avusturya’da kafe ve restoranların kapanış saati gece yarısına kadar uzatılacak. Düğün gibi kalabalık özel kutlamalarında yapılabileceği duyuruldu.

Avusturya | Haziran Ayında Düğünler Yapılabilecek

Başbakan Sebastian Kurz dün korona sayılarının istikrarlı bir şekilde düştüğünü, hastanelerdeki durumun normale döndüğünü söyledi.  

7 günlük insidans, Eylül 2020’den bu yana en düşük değer olan 45 civarında. Şansölye’ye göre, Cuma günü federal eyaletlerle açıklanacak açılışlar için “iyi bir başlangıç ​​pozisyonu”, SPÖ ve Neos tarafından da parlamentoda olumlu karşılandı.   

FPÖ için ise, kısıtlamalar zaten asla olmamalıydı.  

Yeni kurallar

Başbakan Yardımcısı Werner Kogler (Yeşiller) tarafından yapılan açıklamada, işletmelerin kapanma saati akşam 22’den gece yarısına erteleneceği, iki metrelik mesafe bir metreye kadar düşeceği belirtildi.  

Ayrıca sekiz yetişkinin bir masada (çocuklarıyla) oturmasına izin verilecek. 

Dışarıda maske takma gerekliliği artık zorunlu olmayacak, ancak içeride zorunluluk devam edecek.

Düğünler 

Düğün gibi büyük kutlamalar yine 50’den fazla misafir ile kutlanabilir ve  kutlamalarda yiyecek ve içecek servisi yapılabilir.

Muhalefet partilerinin desteklediği bu kararların önümüzdeki günlerde eyalet valileri ve uzmanlarla yapılacak istişare sonucunda, kamuoyuna açıklanacağı kaydedildi.|DerVirgül

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 27.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.