2020 Yılında 2.500 Kez İnsani İkamet Hakkı Verildi

Avusturya’da üç öğrencinin aileleri ile birlikte sınır dışı edilmesinin ardından yaşanan tartışmalara biyanen, İçişleri Bakanı, 2020 yılında sığınmacılara verilen insani kalma hakkının diğer yıllara göre daha fazla olduğunu açıkladı.

2020 Yılında 2.500 Kez İnsani İkamet Hakkı Verildi

İçişleri Bakanı Karl Nehammer (ÖVP), öğrencilerin Gürcistan ve Ermenistan’a sınır dışı edilmesiyle ilgili tartışmada, mahkemelerin bu davalarda insani kalma hakkı verme olasılığını incelediklerini ve bakan olarak burada hiçbir inisiyatife sahip olmadığını vurguladı.

 

İlgili Haberler: 

► Avusturya, Sınır Dışı Edilen Üç Kız Öğrenciyi Tartışıyor

► Üç Öğrencinin Sınır Dışı Edilmesi Viyana’da Protesto Edildi

 

Nehammer Cuma akşamı ORF “ZiB2” de yaptığı açıklamada, konu dahilinde karar verme yetkisinin kendisine bağlı olmadığını, sığınma dairesi ve ardından mahkemelerin hükmünde olduğunu belirtti. 

2020’de 2500 Kez İnsani Kalma Hakkı

2020 yılında, önceki yıllara göre önemli ölçüde daha fazla olan 2.500 civarında insani kalma hakkı verildi (2018 ve 2019’da 1.900).

Davaların yarısı ilk aşamada Federal İltica Bürosu tarafından, diğer yarısı ise ikinci aşamada Federal İdare Mahkemesi tarafından karara bağlanmıştır diyen İçişleri Bakanı Karl Nehammer (ÖVP), mevcut davada mahkemelerin çocukların refahını dikkate aldığını vurguladı.

Bir bakan olarak, yüksek mahkemelerin kararlarını kabul etmezsem, sığınma hakkı saçmalığa yol açacaktır.- Ve aynı zamanda, yargılara boyun eğmek zorunda kalan tüm etkilenenlere haksızlık olacaktır ifadesini kullandı. |virgül. 

Yayınlama: 30.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.