FPÖ’den Kurz ve Erdoğan’a Eleştiri

Avusturya ile Türkiye arasında yeni bir krize neden olan, İsrail bayrağının başbakanlık ve dışişleri bakanlığına çekilmesi tepki gösteren FPÖ lideri, Avusturya’nın her iki taraftaki kurbanlarla dayanışma göstermelidir, çatışmayı sona erdirmek isteyenlerle dayanışma göstermelidir dedi.

FPÖ’den Kurz ve Erdoğan’a Eleştiri

Avusturya hükümetinin İsrail’e dayanışma göstergesi olması amacıyla başbakanlık ve dışişleri binasına İsrail bayrağını çekmesi, iç ve dış siyasette eleştirilere ve Avusturya’nın tarafsızlığı konusunda tartışmalara neden oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı binasına İsrail bayrağı çeken Avusturya devletini, (lanet okuma anlamına gelen) tel’in ediyorum diyerek, Avusturya devletinin soykırım yaptığı Yahudilerin faturasını Müslümanlara ödetmeye çalıştığını söylemesi üzerine, iki ülke arasında tekrardan diplomatik gerginlik başladı. 

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail bayrağının asılması ve tekrar ne zaman indirilmesi konusunda bizzat başbakan Kurz’un etkin olduğunu ve söylenen tarihte, pazartesi sabahı bayraklar indirilmiştir dendi.

FPÖ Her İki Tarafı da Eleştiriyor

İsrail Bayrağının asılmasını eleştiren FPÖ lideri Norbert Hofer, Erdoğan’ı ‘’ oldukça tehlikeli sözler sarf etmekle” suçladı. 

Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı Norbert Hofer yaptığı bir açıklamada, bu tür aşırı ifadelerin Avusturya’da Erdoğan’ın on binlerce destekçisi arasında verimli bir zemine düşeceğini ileri sürdü. 

Hofer’e göre, Viyana ve İstanbul arasındaki mevcut gerginlikler de Avusturya’yı olumsuz bir çift değirmene götürüyor: 

“Avusturya, kendisini İslamcı ve radikal İslamcı örgütlerin vitrinine yerleştirdi. Hepsi Avusturya’yı yeni bir düşman olarak keşfettiler. Bunun dayanışmayla pek ilgisi yok, çünkü her iki taraftaki kurbanlarla dayanışma göstermeliyiz, çatışmayı sona erdirmek isteyenlerle dayanışma göstermeliyiz. ” |DerVirgül 

© Bild: DerVirgül

Yayınlama: 18.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.