Avusturya | Kovid Hastalarının Yüzde 10’u Aylar Sonra Bile İyileşemiyor

Koronavirüs ile enfekte olanların yaklaşık yüzde 10’u, gerçek hastalıktan aylar sonra bile Covid-19’un bazı ciddi sonuçlarından muzdariptir. Avusturya Sağlık Sigorta Fonu (ÖGK) artık bu uzun süredir görülen hastalar için irtibat noktaları planlıyor.

Avusturya | Kovid Hastalarının Yüzde 10’u Aylar Sonra Bile İyileşemiyor

Koronavirüs hastalığından 12 haftadan uzun süre sonra görülen semptomlar nedeniyle, Avusturya Sağlık Sigorta Fonu (ÖGK) bu hastalar için irtibat noktaları oluşturmak istiyor. 

ÖGK Başhekimi Andreas Krauter, “Böyle bir otoritenin kurulması ya da hastaların sorgulayabileceği, bilgilendirebileceği bir yerin oluşturulması kesinlikle gereklidir. Bunu federal düzeyde de yapmayı planlıyoruz” dedi.

“Kovid sonrası ile büyük bir sorunumuz var” diye vurgulayan Krauter, “Akut kovid var, yani dört hafta, ardından on iki haftaya kadar devam eden kovid sendromu ve ardından on iki haftayı aşkın bir süre hastalıkla birlikte uzun kovid var’’ diyerek, ve bu da Kovid sonrası durum olarak özetleniyor dedi. 

Krauter, nörolojik ve psikiyatrik sendromların yanı sıra akciğer veya kalp problemlerinin klinik tablonun çok çeşitli olduğunu söyledi.

Yoğun bakım ünitelerinde kalan hastaların üçte biri, bir yıl sonra, hala kendilerine bakamıyor ve işlerine geri dönemediler.

OGK Uzmanı,” öte yandan, öğrenmemiz gereken bir klinik tablo ” dedi. 

Genel olarak, uzun Kovid hastalarının sayısı ve sonuçları hakkında hala bir bilgi eksikliği ve veri eksikliği olduğu vurgulandı.

Krauter, “Bu nedenle, şimdi federal eyaletlerdeki ofislerimize bunun iyi algılandığına dair talimat vereceğiz ve bu konuda bakanlıkla iletişime geçtim, böylece uygun bir çerçeve oluşturabiliriz, böylece bu hastalar uzun süre boyunca iyi bir şekilde bakılabilirler. Bu ikincil hastalık olabilir. ” dedi. |DerVirgül 

© Bild: DerVirgül

Yayınlama: 19.04.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.