Viyana’ya Atom Bombası Atılırsa Ne Olur?

Avusturya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir video animasyonunda, Viyana’ya atom bombası atılması durumunda neler olabileceği gösterilmekte. Bakanlığın yayınladığı videoya ilk tepki Viyana Belediye Başkanı ve Valisi Michael Ludwig’den geldi.

Viyana’ya Atom Bombası Atılırsa Ne Olur?

Dışişleri Bakanlığı’nın YouTube’daki videosu, Viyana’ya atılan atom bombasının sonuçlarını canlandırıyor.  Videoda bir düşüşün 230.380 ölüm ve 504.460 yaralanma ile sonuçlanacağı belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg (ÖVP) videoda” Nükleer Silahların yasaklanması Anlaşması ile bu sinsi silahların sona ermesinin başlangıcını müjdeliyoruz ” dedi.

Ludwig’den Sert Tepki

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ) Cumartesi günü, videoya öfkeyle tepki gösterdi.

Facebook sayfasından açıklama yapan Ludwig, videonun “kesinlikle ilgisiz” olduğunu ve herhangi bir duyarlılıktan yoksun olduğunu yazdı.

Ludwig, ‘’Federal hükümetin Corona kriziyle başa çıkmak için elinden gelenin en iyisini yapmasını tavsiye ediyorum. Ne yazık ki, bunun gibi videolar kesinlikle buna katkıda bulunmuyor” ifadelerine yer verdi. 

Viyana Belediye Başkanı, tüm odak noktasının Corona krizinin üstesinden gelmeye yoğunlaşması gerektiğini söyledi.

Das „#Atombomben-Video“ des Österreichisches Außenministerium ist für mich absolut indiskutabel. Es lässt jegliche…

Gepostet von Michael Ludwig am&nbspSamstag, 23. Januar 2021

Dışişleri Bakanlığı Eleştirilere Cevap Verdi

Dışişleri Bakanlığı, Ludwig’in eleştirilerine Twitter üzerinden yanıt verdi. 

Nükleer silahların oluşturduğu tehdit “maalesef çoğu kez büyük güçlerin ve askeri ittifakların soyut bir sorunu olarak görülüyor”, ancak durum böyle değil. “Hiroşima ve Nagazaki’den bildiğimiz resimlerin maalesef geçmişte kalmadığını göstermek istiyoruz.” Dendi. 

Ulusal Konseyin NEOS üyesi Helmut Brandstätter’de videoyu eleştirdi: “Hükümet neden insanları Viyana’ya atılan atom bombasıyla korkutuyor? Atom bombasının kötü olmadığını düşünen bir çoğunluk mu var? Yok!

Helmut Brandstätter’e göre, hükümet korku yaratıp, sonrada halkı koruduğunu göstermek istiyor diyerek, hiçbir sorumluluğu olmayan propaganda olarak yorumlardı. 
Brandstätter Twitter’da,  ‘’Çok üzücü ” ifadesini kullandı. 

Video, Nükleer Silah Tehlikesine Dikkat Çekmeyi Amaçlamaktadır

Videonun yayınlanmasının arka planı, Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması’nın (TPNW) Cuma günü yürürlüğe girmesidir. 

Avusturya, 2017 yılında 122 ülke tarafından imzalanan TPNW’nin ilk anlaşma konferansına bir yıl içinde ev sahipliği yapacak. 

Ancak nükleer güçlerin yoğun lobi faaliyetleri nedeniyle, yalnızca 51 devlet anlaşmayı onayladı ve 35 devlet anlaşmayı imzaladı.|virgül 

Yayınlama: 23.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.