Viyana’da “Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü” Yürüyüşü Yapılacak

21 Mart 1960’da Güney Afrika’da barışçıl bir gösteriye polis tarafından ateş açılmış ve 69 kişi hayatını kaybetmişti. Birleşmiş Milletler, 1966 yılında 21 Mart gününü “Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü“ ilan etti. Bu gün Viyana’da ırkçı karşıtı örgütler, bu vesileyle yapacakları gösterilere çağrıda bulundu.

Viyana’da “Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü” Yürüyüşü Yapılacak

1960 yılında bu gün, Güney Afrika’nın Sharpeville kentinde apartheid paso yasalarını protesto etmek isteyen göstericilere polis tarafından ateş açılması sonucu 69 kişinin ölümüne neden olan olay yaşanmış, Birleşmiş Milletler, 1966 yılında 21 Mart gününü “Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü“ ilan etmişti. 

“Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü“ her yıl 21 Mart tarihinde dünyanın farklı şehirlerinde çeşitli etkinlikler ile kutlanmaktadır.

Plattform für eine menschliche Asylpolitik ve Jugendstehtauf tarafından organize edilen gösterilere, Siyah ve Beyaz, birleşin ve savaşın’ (Black and White, unite and fight – together we are dynamite!) platformu, Dünya Irkçılığa Karşı (#WorldAgainstRacism), Irkçılıkla Mücadele (#FightRacism), Yerimiz var (#WirHabenPlatz) platformları destek veriyor.

Yürüyüş, saat 14.00’da Viyana – Karlsplatz’da başlayacak. 

‘’Her Türlü Irkçılığa Karşı Duruyoruz’’

Platform bileşenleri “Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü“ nedeniyle yayınladığı mesajda,  ‘’Ten rengi farklı olanlara, mültecilere ve göçmenlere, Müslümanlara ve Yahudilere, Romanlara ve Sintilere ve ırkçılık ve ayrımcılığa maruz kalan diğer ezilen gruplara, uyum, insanlık ve dayanışma içinde birlikte yaşamayı savunuyoruz. 

Farklı direniş anlarını bir araya getirmek ve onları güçlü bir hareket haline getirmek istiyoruz.’’ Dendi. |virgül 

Yayınlama: 20.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.