10 Bin Euro’nun Üzerinde Nakit Ödeme Yasaklanmak İsteniyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu kara para aklamayı önlemek için, yüksek nakit ödemeleri yasaklamak istiyor. Ancak Avusturya Maliye Bakanı Blümel (ÖVP), buna karşı olduğunu söyledi.

10 Bin Euro’nun Üzerinde Nakit Ödeme Yasaklanmak İsteniyor

Kara para aklamayla mücadelede, AB Komisyonu yüksek nakit ödemeleri yasaklamak istiyor.

Finansal Piyasalardan Sorumlu Komisyon Üyesi Mairead McGuinness “Süddeutsche Zeitung” (Pazartesi baskısı) ile yaptığı röportajda, kara para aklamayla mücadelede, AB Komisyonu yüksek nakit ödemeleri yasaklamak istediğini açıklandı. 

Bu hüküm, Komisyonun Temmuz ayında sunmayı planladığı kara para aklama ile ilgili bir yasama paketinin bir parçası olacak.

‘’Avusturya’da Nakit Para Tercih Ediliyor’’

Maliye Bakanı Gernot Blümel (ÖVP), AB finansal piyasa Komiseri Mairead Mcguinness’in 10.000 Euro’dan fazla nakit ödemeyi yasaklama girişimini reddetti.

Pazartesi günkü bir yayında Blümel, “Nakit paranın yavaş yavaş kaldırılmasını kabul etmeyeceğiz’’ diyerek, ‘’Birçok insan için nakit, özellikle Avusturya’da hala en önemli ve tercih edilen ödeme aracıdır” dedi. 

Maliye Bakanı, Merkez Bankası oesterreichische Nationalbank (OeNB) tarafından Avusturya’daki işlemlerde nakit payının yüzde 79 olduğunu ve Euro Bölgesi ortalamasının yaklaşık yüzde 73’ünün üzerinde olduğunu gösteren rakamlara atıfta bulundu.|DerVirgül 

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 10.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.