Polis, Kendisine Bıçakla Saldırdığı Söylenen Yaşlı Kadını Vurdu

Viyana’da bir ihbar üzerine olay yerine giden özel polis timleri (WEGA), 67 yaşındaki kadının bıçakla aniden saldırdığı ve bunun üzerine vurulduğu kaydedildi. Vurulan kadın hayatını kaybetti.

Polis, Kendisine Bıçakla Saldırdığı Söylenen Yaşlı Kadını Vurdu

Salı günü bir hemşire, Viyana- Auhofstrasse adresinde bakmakla yükümlü olduğu bir hastasının olduğunu, ancak kadının kapıyı açar açmaz bıçakla kendisine saldırdığını polise ihbar etti. 

Hemşire hemen merdiven boşluğundan kaçtığını ve kadının tekrar eve girdiğini belirtti. 

Bunun üzerine olay yerine gelen polis ve özel tim WEGA olay yerine gelerek merdiven boşluğunu emniyete alıp ve dairenin kapısını birkaç kez çaldığı söylendi. 

Kadının aniden kapıyı açarak, elinde bıçakla polislere saldırdığı, bunun üzerine polislerin şok tabancasını kullandığı ve bir el de ateş ettiği kaydedildi. 

67 yaşındaki kadın yere yığılırken, polis bıçağı alarak ilk yardım yaptığı ve daha sonra helikopterle hastaneye kaldırıldığı, ancak kadının hayatını kaybettiği açıklandı. 

İlgili WEGA polislerinin şu anda Federal İçişleri Bakanlığı’ndan sağlanan psikolojik destek aldığı söylenirken, soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Ateşli silahların polisler tarafından ölümcül kullanımı, Steiermark Eyaleti Kriminal Polis Dairesi memurları tarafından kontrol edildiği kaydedildi. 

Editörün notu: Avusturya yasalarına göre, polisin neden olduğu ölümcül operasyonlarda, polisin ateşli silah kullanmadan da operasyonu tamamlayacağı olasılığının olduğu durumlarda başlatılan soruşturmayı, olaya karışan polis veya polislerin bağlı olduğu eyalet emniyeti yürütemez.

Soruşturmanın objektif olabilmesi için başka bir eyaletin emniyeti olayı devralır. |virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 05.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.