Hafta Sonu 22 Derece, Ardından Tekrar Soğuk

Bu baharda Avusturya’da yaşanan hızlı hava sıcaklığı değişimi devam ediyor. Pazar günü 22 dereceye kadar çıkacak olan hava sıcaklığı, önümüzdeki hafta yerimi tekrar soğuk havaya bırakacak.

Hafta Sonu 22 Derece, Ardından Tekrar Soğuk

Nisan ayında yaşanan ani hava değişikliği devam ediyor: Cuma günü havanın belli bir ölçüde sakinleşmesinin ve sıcaklığın artmasının ardından hafta sonu güneşin de hakim olacak olması, sizi yanıltmasın, çünkü  önümüzdeki hafta kış yeniden başlıyor.  

Salı günü, Merkez Meteoroloji ve Jeodinamik Enstitüsü’nün (ZAMG) tahminine göre sabah donları ve deniz seviyesinden 500 metre yüksekliğe kadar inen kar yağışı bekleniyor. 

Bu da meyve yetiştiricilerinin ancak geçici olarak rahatlayacakları anlamına gelmekte. 

Bugün, Cuma Sabahı Hala Soğuk

Cuma, bugün Başkent Viyana’da saatler sabah 08.00’ gösterdiğinde, hava sıcaklığı iki derece olarak kendisini hissettirdi. 

Gün içerisinde sıcaklık 10-18 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. 

Cumartesi 20 Derece

Cumartesi günü, güneybatıdan gelen bir akıntı, Avusturya üzerindeki hava durumunu belirleyecek.  

Sonuç olarak, gün boyunca güneybatıda gittikçe daha fazla bulut birikiyor ve bu da ilk yağmur damlalarını getiriyor.  Güneş, başka her yerde, zaman zaman içinden geçen birkaç daha kompakt bulut alanıyla değişecek.  

Ülkenin doğu kesimlerinde güneşli saatler yaşanacak.  

Rüzgar ılımlı, güneyde ve doğuda güney-doğudan güney-batıya kısmen hareketli, dağlarda bazen sert esmesi bekleniyor.  Sabahları eksi üç ila artı altı derece arasında, sıcaklıklar gün içinde on bir ila 20 dereceye yükselmesi tahmin ediliyor.

Pazar Sıcak Olacak

Pazar günü, gün genellikle oldukça güneşli geçecek. 

Ancak güneyde, güneş ışığını biraz perdeleyen geniş bulut alanları da olacak.  

Rüzgar ılımlı bir şekilde esiyor, Alpler’in doğu ucunda kısmen güneyden hızlı bir şekilde esmesi bekleniyor. 

Erken saatte sıcaklıklar sıfır ile sekiz derece arasında olması tahmin edilirken, günlük yüksekler bulutlara ve dibe bağlı olarak 10 ile 22 dereceye ulaşması bekleniyor. 

Ve Sonra Güzel Hava-Yine Sona Eriyor

Pazartesi günü bulutlar batıdan ve güneyden yoğunlaşacak ve yağmur veya kar yağışı batıya ve güneye akşama kadar yayılacak.  

Ancak öğleden sonra kuzeyde ve doğuda birkaç yağmur sağanağı bekleniyor.  Vorarlberg’deki kar yağışı sınırı,yaklaşık 700 metreye kadar düşecek, Salzburg’dan doğuya doğru genellikle deniz seviyesinden 2.000 metre yükseklikte kalacak.  

Rüzgar hafif-orta şiddette, dağlarda sadece güney yönlerinden hareketli, cephesi batıdan kuzeye doğru esmesi bekleniyor.  

Erken sıcaklıklar yaklaşık üç ila on derece arasında olması tahmin edilirken, maksimum günlük sıcaklıklar 10 ila 22 dereceye ulaşacağı, ancak batıda gün içinde biraz daha soğuk olması bekleniyor. 

Salı günü, sabahları eksi bir ila altı derece ve gün içinde yalnızca iki ila on iki derece hava sıcaklığı bekleniyor.|DerVirgül

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 09.04.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.