Kendi Kendine Test, Kafe ve Restoranlarda Geçerli Olacak

Avusturya’da 19 Mayıs’tan itibaren açılacak olan kafe ve restoranlara, ‘’Kendi kendine test’’ (Nasenbohrer-Selbsttest) yapan ziyaretçilerde girebilecek. Viyana eyalet yönetimi bu kurala kısmen karşı çıkıyor. Peki kendi kendine test nasıl belgelenecek?

Kendi Kendine Test, Kafe ve Restoranlarda Geçerli Olacak

Ülke genelinde kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması planı kapsamında, uzun dönemden beri kapalı olan gastronomi sektörünün tekrardan hizmet vermesi de yer almakta. 

19 Mayıs’tan itibaren uygulanacak olan açılışlarda, katı kurallar geçerli olacak. 

Bunlardan en önemlisi, yeniden açılan sektörlerin hizmetlerinden yararlanmak için, aşı vurulmuş olmanız, korona hastalığını atlatmış olmanız veya negatif test sonucu ibraz etmeniz gerekmektedir. 

Kafe ve restoranlara girişlerde geçerli olacağı belirtilen ‘’Kendi kendine test’’ (Nasenbohrer-Selbsttest), hem müşteri hem de gastronomi çalışanları için geçerli sayılacak. 

Ancak Viyana Eyalet Yönetimi, bunun sadece bir gün boyunca ziyaretçiler için, bir hafta boyunca çalışanlar için geçerli olması gerektiği konusuna katılmıyor. 

Viyana yönetimi bu bağlamda, yemek endüstrisindeki çalışanlar için Korona testleri daha sık yapılmasını savunuyor. 

Viyana Eyalet Sağlık Bakanı Peter Hacker (SPÖ), ‘’Bu alanda haftada bir defadan daha fazla test talep etmeyi düşünüyoruz,” dedi. 

Hacker, hafta sonu bu konu dahilinde uygun bir karar çıkaracaklarını belirtti. 

Bir garsonun ortalama nüfustan iki ila üç kat daha fazla CoV enfeksiyonu riski olduğunu söyleyen Viyana yönetimi, garsonların yaptığı ‘’Kendi kendine test’’ geçerlilik süresinin, müşterilerde olduğu gibi, 24 saat olmasını istiyor. 

‘’Kendi kendine test’’ (Nasenbohrer-Selbsttest) Nasıl Geçerli Sayılacak? 

Her şeyden önce kendi kendine testin de belgelenmesi gerekmektedir. 

Kendi kendine testin belgelenmesi için, www.covidtesttracker.at adresindeki internet sayfasında uygun bir yazılım çözümü mevcut.

Testin ön yüzünde yer alan QR kodu ile belirlenen negatif test fotoğrafına ek olarak kimlik bilgiler, isim soy isim, doğum tarihi ve test saati de web sayfasına yüklenmelidir. 

Ardından cep telefonunuza sonuç kısa sürede ulaşacaktır. 

Bu belge ile kafe ve restoranlardan 24 saat geçerli olmak şartıyla yararlanabilirsiniz. |DerVirgül 

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 14.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.