Mağazalar ve Okullar Kapanıyor

Avusturya’nın Doğu bölgesindeki korona önlemleri sıkılaştırılacak. Okulların Paskalya tatilleri uzatılacak ve mağazalar kapatılacak. İlgili bölgeye, işe gidip gelenler için giriş kuralları da sıkılaştırılacak.

Mağazalar ve Okullar Kapanıyor

Viyana, Aşağı Avusturya ve Burgenland eyaletlerinde, yoğun bakım üniteleri üzerindeki artan yük, bu eyaletlerde daha sıkı korona önlemlerine yol açıyor.  

Buna göre, okul tatilleri bir hafta uzatılacak ve uzaktan eğitime geçirilecek.  

Buna ek olarak, mağazalar Perşembe gününden Paskalya’dan sonra Salı gününe kadar bir tür “Paskalya tatili” ile kapanacak – ancak gıda ürünleri satanlar hariç. 

Giriş Kuralları Daha Sıkı Olacak

Kitlesel testler, mümkünse haftada bir olacak şekilde genişletilecektir.  

Ayrıca, giriş kurallarını önemli ölçüde sıkılaştırmak isteniyor, özellikle de test geçerliliği, işe gidip gelenler için büyük ölçüde kısaltılacak – Şu anda haftada bir test isteniyor.  

Buna ek olarak, perakende, toplu taşıma ve hatta resmi binalarda halihazırda mevcut olan bir FFP2 maskesi takma gereksinimini kapalı alanlara genişletme planları var. 

Haberlere göre, Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ) ve Sağlık Bakanı Rudolf Anschober (Yeşiller), daha uzun bir tecrit gibi daha katı tedbirler ileri sürdükleri, ancak Aşağı Avusturya valisi Johanna Mikl-Leitner’in (ÖVP) buna karşı çıktığı söyleniyor.  

Valiler, dün Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmede uzmanların durumu, Şansölyelik’teki federal-eyalet zirvesinde bir gün öncesine göre aniden çok daha dramatik olarak tanımlamasından rahatsız oldukları kaydedildi.  

Önlemlerin nasıl ayrıntılı olarak görüneceği akşama kadar resmi olarak açıklanmayacak. 

Öte yandan kuaför ve vücut bakım merkezlerinin durumu hakkında bir açıklama yapılmadı.| virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 24.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.