Burgenland Parndorf’ta Sıkı Polis Kontrolleri

Burgenland eyaletinde korona kısıtlamaları Pazartesi günü sona erdi. Alışveriş merkezleri, okullar yeniden açıldı. Polis kısıtlamaların devam ettiği, Viyana ve Aşağı Avusturya Eyaletinden alışveriş için gelenlere göz açtırmıyor.

Burgenland Parndorf’ta Sıkı Polis Kontrolleri

Aşağı Avusturya ve Viyana’da sokağa çıkma yasakları devam ederken, Burgenland’da tekrar alışverişe, müzeye ya da kütüphaneye gidebilirsiniz.  Eisenstadt’ta pazartesi sabahı dükkanlara olan talep sınırlıydı, ancak bazıları yine de dolaşma fırsatını değerlendirdi.

1.450 € Ceza

Alışveriş merkezlerinin etrafındaki polis, alıcılar arasında Aşağı Avusturyalıların veya Viyanalıların da olup olmadığını kontrol ediyor. 

Aşağı Avusturyalıların veya Viyanalıların sadece alışveriş için geldikleri, yani geçerli bir nedenleri yok ise, 1.450 Euro’ya varan para cezası verilecek. 

Vali Hans Peter Doskozil (SPÖ) de her hafta 300.000 test yapılması hedefini açıkladı.  

Şirketlerde denetlenen kendi kendine testlere, okullarda buruna sürtme testlerine ve gönüllü lolipop testlerine ek olarak, Parndorf ve Neusiedl am See’de açılış adımının bilimsel olarak izlendiği bir test bölgesi oluşturulduğu kaydedildi. 

Okulların kapatılma nedeniyle planlanandan daha geç açılmasıyla birlikte eğitim kurumlarındaki taramalar devam etti.  

Öğrenciler PCR gargara testleri ile test edilme olanağına sahiptir.  

Pazartesi günü Eğitimden Sorumlu Devlet Konseyi Üyesi Daniela Winkler’den (SPÖ) yapılan açıklamada, on biri pozitif olmak üzere toplam 15.627 test gerçekleştirildiğini söyledi.  Öğrencilerin yaklaşık yüzde 50’si gönüllü testlere katıldığını belirtti.|DerVirgül

Yayınlama: 19.04.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.