Avusturya, İtalya ve Slovakya’ya Girişi Kolaylaştırdı

İtalya ve Slovakya’dan gelen yolcular haftada yalnızca bir korona testi yaptırmaları yeterli sayılacak. Risk Listesi Güncellendi

Avusturya, İtalya ve Slovakya’ya Girişi Kolaylaştırdı

Avusturya, İtalyanlar ve Slovaklar için ülkeye giriş düzenlemelerini gevşetiyor.  Bu, yolcular için rahatlama anlamına gelir.

Pazartesi itibariyle Avusturya, İtalya ve Slovakya’ya giriş kurallarını gevşetiyor.  Yeni bir yönetmeliğe göre, iki komşu ülke artık koronavirüs için yüksek insidanslı alanlar listesinde değil.  

Bu, yolcuların yalnızca her yedi günde bir güncel bir negatif korona testi sunmaları gerektiği anlamına gelir.  Hollanda ve Hırvatistan yüksek insidans listesine yeni girerken, Finlandiya’dan gelenler artık karantinaya alınmayacak.  Ancak,Hindistan için daha fazla sıkı kurallar getirildiği belirtildi. 

Risk Listesi Güncellendi

Finlandiya, on gün karantinaya girmek zorunda kalmadan yeniden girebileceğiniz ilk AB ülkesidir. 

Düşük SARS-CoV2 insidansına sahip ülkeler listesinde ayrıca Avustralya, İzlanda, Yeni Zelanda, Singapur, Güney Kore ve Vatikan yer almaktadır.  Avrupa’daki yüksek insidans alanlarının listesi şu anda Bulgaristan, Estonya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, Polonya, İsveç, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Kıbrıs’ı içermektedir.

Hindistan, Güney Afrika Ve Brezilya Için Daha Katı Giriş Koşulları

Hindistan ve diğer iki virüs mutasyon bölgesi, Güney Afrika ve Brezilya için giriş gereksinimleri daha katı hale getiriliyor.  

Pazartesi (bugün)gününden itibaren, bu ülkelerden girişte yalnızca negatif PCR testleri tanınacak.  

Perşembe gününden beri Hindistan’dan gelen uçaklar için iniş yasağı ve test şartı var.  

Girişte antijen testi artık yeterli değildir negatif PCR testi en geç 24 saat sonra sunulmalı veya yapılmalıdır.|DerVirgül

Yayınlama: 03.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.