Türkiye Girişlerinde Antijen Testleri Geçerli Değil Diyenlere İtibar Etmeyin!

Türkiye seyahatlerinde girişten en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi raporu veya girişten en fazla 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen testi sonucunun ibraz edilmesi yeterli. Bazı çevrelerce, Türkiye girişlerinde antijen testi geçerli değil denmesi yanlıştır.

Türkiye Girişlerinde Antijen Testleri Geçerli Değil Diyenlere İtibar Etmeyin!

Türkiye’nin 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak şartıyla yayınladığı, giriş yönetmeliğinde yer alan, ‘’Türkiye’ye girişlerde, girişten en fazla 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen testi sonucunun ibraz edilmesi yeterlidir’’ maddesi, bazı çevreler tarafından, antijen testinin geçerli olmadığı, en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi yapılması gerektiği konusunda telkinlerde bulunulduğu bilgisine ulaşılmıştır.  

DerVirgül’ün sosyal medya kanallarından, ‘’Türkiye girişlerinde yapılması gerekenler başlıklı’’ yapmış olduğu canlı yayından sonra, Viyana ve çevre kentlerden bize ulaşan okuyucularımızdan, antijen testlerinin Türkiye girişlerinde geçerli olmadığı ve PCR testi yapılmasının zorunlu olduğu yönünde söylentilerin çıkartıldığı bilgisi verildi. 

Ayrıca Türkiye girişlerinde antijen testinin geçerli olmadığını ileri süren çevrelerin, PCR testi yapmak için çeşitli adreslere yönlendirme yaptıkları kaydedildi. 

Okuyucularımızın iddiaları üzerine, Türkiye seyahat edeceklerin uyması gereken kuralları tekrardan yayınlama ve seyahat edecek yurttaşlarımızı bilgilendirme kapsamında bu haberi yapmak uygun görülmüştür. 

Bilgi kirliliği ve yetersiz bilgi edinmekten kaynaklandığını düşündüğümüz bu durum karşısında, seyahat edeceklerin, Avusturya’da ücretsiz olan ve çok sayıda test merkezleri, eczanelerde yapılan belgeli antijen testleriyle Türkiye’ye giriş yapabilirler. 

Türkiye’ye Girişlerde Uyulması Gereken Kuralalar 

Avusturya ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinden Türkiye’ye (kara, hava, deniz yoluyla) seyahatlerde, Türkiye üç kanıt istemektedir.

Aşılanmış Olmak

• Girişten en az 14 gün önce iki doz aşı yaptırıldığınıza dair aşı kartı/belgesi sunmak. 
 

İyileşmiş Olmak 

• Korona hastalığını son 6 ay içinde geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz etmek. 
 
• Korona hastalığının üzerinden en az 28 gün geçen ve bulaş riskinin olmadığını yaşadığı ülkeden belgeleyen. 
 
• Korona hastalığının üzerinden 6 aydan fazla bir süre geçip tek toz aşının yapıldığını belgeleyenler PCR testi sunmak zorunda değil. 

 • Bu iki kanıtı sunanlar, girişlerde ayrıca negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilmeyecek. 

Test Olmak 

Aşı olmamış veya Korona hastalığını son 6 ay içinde geçirmemiş kişiler, Türkiye girişlerinde azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazının yeterli görülecek.  

Bu kanıtlardan herhangi birini sunamayan, Türkiye uçuşlarında uçağa alınmayacaktır. 
 
Öte yandan, uçak-gemi mürettebatı, kilit personel olarak nitelendirilen gemi adamları ve TIR şoförlerinin SARS-CoV-2 PCR testi ve karantina uygulamasından muaf tutulacağı kaydedilmektedir.|DerVirgül

© Bild: DerVirgül

Yayınlama: 04.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.