Daha Sıkı Korona Kuralları Bugün Yürürlüğe Girdi

Avusturya’daki yeni korona enfeksiyonlarının sayısı sabit kaldığından – azalmadığından ve bulaşıcı mutasyonlar ülkede de ortaya çıkmasından dolayı, korona önlemleri Pazartesi gününden itibaren daha da sıkılaştırılacak.

Daha Sıkı Korona Kuralları Bugün Yürürlüğe Girdi

Avusturya’da bugünden itibaren, 14 yaşın üzerindeki herkes daha yüksek kaliteli FFP2 tipi maskeleri mağazalarda, toplu taşıma araçlarında, araba atölyeleri gibi hizmet sağlayıcılarda ve kamuya açık hizmet alanlarında takılması zorunludur.

Hamile kadınlar ve sağlık nedenleriyle uygun korumanın makul olmadığı kişiler hariç tutulmaktadır.

Ek olarak, artık halka açık alanlarda iki metrelik fiziki mesafe uygulanmak zorunda. 

Bu, aynı evde yaşayan kişiler ile aynı evde yaşamayan hayat arkadaşları, yakın akrabalar ve bireysel bakıcılar için geçerli değildir. 

Sağlık Bakanı Rudolf Anschober (Yeşiller) Pazar günü yaptığı açıklamada, “FFP2 koruyucu maske aracılığıyla nüfusun daha iyi korunması ve minimum mesafenin iki katına çıkarılması, Avusturya’da yayılan ve enfeksiyon riskinin artmasına neden olan mutasyonlara karşı doğru uygulamadır’’ dedi. 

FFP2 yükümlülüğü yalnızca 14 yaşından itibaren geçerlidir. 

Altı yaş ve üstü çocuklar bunun yerine ağız ve burun koruması normal maske takabilir. 

Küçük çocukların ağız ve burun bölgesini kapatmasına gerek yoktur.

Zorunlu Test

Sağlık ve bakım sektöründe daha önce zorunlu olan testlere ek olarak, artık asgari mesafenin düzenli olarak aşılması koşuluyla, müşteri teması olan çalışanlar (örn. Ticaret, hizmetler, ulaşım), öğretmenler ve ilköğretim öğretmenleri, depo lojistiğinde çalışanlar için halka açık kişiler de bulunmaktadır.

Yukarıda yer alan meslek grupları düzenli test yaptırdıkları durumunda iş alanlarında normal maske takabilecekler. Ancak, sağlık ve bakım sektöründe hem testler hem de FFP2 maskeleri (hastalar ve sakinlerle temas olduğundan için) gereklidir.

Yeni Korona Enfeksiyonlarının Sayısı Yüksek Seviyede 

Avusturya’da yeni korona enfeksiyonlarının sayısı yüksek seviyede olmaya devam ediyor. 

Sağlık ve içişleri bakanlıklarının Pazar günü bildirdiğine göre, son 24 saat içinde 1.202 yeni vaka tespit edildi. 

Hafta sonları genellikle daha az test ve raporlama olduğu gerçeği göz önüne alındığında, gerçekten bir düşüş olduğu söylenemez. 

Salgının başlangıcından bu yana, Avusturya’da 404.714 kişi SARS-CoV-2 ile enfekte olmuş, 7.418 kişi Covid-19’dan kurtulamamıştır.

Şu anda koronavirüs nedeniyle hastanede tedavi gören 1.817 kişi var, Cumartesi gününden 31 daha az. Bunlardan 320’sinin yoğun bakım ünitelerinde tedavi görüyor. Burada da üç hasta azaldı.

170.000 Koronavirüs Aşısı Gerçekleştirildi

Anschober’e göre, Avusturya’da bugüne kadar 170.000 korona aşısı yapıldı. 

Federal Şansölyelik’ten alınan bilgiye göre, iki federal eyalet de huzurevlerinin ilk aşıları tamamladı. 

Steiermark’ta, 230 evin tamamında ve Kärnten’de 76 evin tamamında, tüm sakinler ve aşı yaptırmak isteyen tüm çalışanlar. 

Vorarlberg’de 49 evden 48’i ilk aşılarını, Tirol’de 97 evden 90’ı, Salzburg’da 75’te 73, Aşağı Avusturya’da 96’dan 92’si ve Yukarı Avusturya’da 123 evden 116’sı bitirtildi.

Şansölyelikte Viyana veya Burgenland için herhangi bir rakam bulunmamaktadır.|virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 24.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.