Avusturya Sağlık Bakanı, Zorunluluğun Birine Hayır Birine Evet Diyor

Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein genel bir aşı şartına karşı olduğunu ancak sağlık görevlilerinin zorunlu aşılanmasını savunuyor. Ayrıca, ülke dışında tatil yapanların geri dönüşlerinde zorunlu PCR negatif test sonucunun ibraz edilmesini savunuyor.

Avusturya Sağlık Bakanı, Zorunluluğun Birine Hayır Birine Evet Diyor

Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein (Yeşiller), korona enfeksiyonlarının neredeyse üçte birinin geri dönen yolculara kadar izlenebildiğinden, geri dönenler için zorunlu PCR testi uygulamak istiyor.

Sağlık Bakanı, “Avusturya’da genel bir zorunlu aşı olmayacak, bunun uygun olduğunu düşünmüyorum” diyerek, ancak sağlık sektörümde çalışanlar için durumun böyle olmayacağını söyledi. Bakan zorunluluğu biraz daha yumuşatarak, en azından yeni işe alınanlar için durum böyle olmalıdır dedi. 

Mückstein, öğretmenler için zorunlu aşı tartışmalarına müdahil olmayarak, öğretmenler arasında tahmini aşılama oranının yüzde 75 civarında olduğunu ve eğitim sektöründen Bakan Heinz Fassmann (ÖVP) sorumlu olduğuna işaret etti. 

Şayet öğretmenler arasında yüzde 75 aşılanma olduysa, Mückstein burada da büyük bir sorun görmüyor.

Okullar 

Mückstein, hükümetin okula başlama konseptinde geç kaldığı eleştirisini reddetti. 

Sorumlu Bakan Fassmann ile yakın koordinasyon içinde olunmalı, okulların açılabilmesi sağlanmalıdır. “Okulları güvenli bir yer haline getirmeliyiz, başka kapanmalar olmamalı.” 

Mückstein, AB İlaç Ajansı EMA’nın Moderna’nın korona aşısının on iki yaşından itibaren çocuklarda ve ergenlerde kullanımına yeşil ışık yakma kararının “okul çocukları için daha da geniş bir seçenek yelpazesi” getirdiğini söyledi – “optimal” olun ve Sonbahara hazırlanın” dedi.

Gece Restoranının Tamamen Kapanmasını İstemiyor

Mückstein, son zamanlarda, kulüpler ve diskotekler için kurallar sıkılaştırıldı, çünkü bu hafta girişlerde sadece aşı veya PCR testleri geçerli olduğunu hatırlattı. 

Riskli Bölgelerden Dönüşlerde PCR Test Zorunluluğu 

Bakan, vaka sayılarının artmasında önemli bir rol oynadığını düşündüğü tatil dönüşleri için, zorunlu PCR negatif test sonucu ibrazını savunuyor. 

Buna göre, Türkiye’den dönenlerin antijen test sonuçlarıyla ülkeye girmeleri olanaksız olacak ve tam aşı vurulmayanalar, PCR negatif test sonucu sunmak sorunda kalacak. | DerVirgül

Yayınlama: 23.07.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.