Avusturya’da Şirketlere Yapılan Korona Yardımları Ne Kadar?

İşsizlik ödeneğinin yükseltilmesinde tasarruf eden Avusturya Hükümeti, büyük şirketlere yapılan korona yardımlarında çok cömert olduğu, korona yardımları listesinde yayınlanan rakamlarla ortaya çıktı. Viyana’da sadece bir restoran 920.000 Euro yardım aldı. İşte liste…

Avusturya’da Şirketlere Yapılan Korona Yardımları Ne Kadar?

Avrupa Birliği Komisyonu Avusturya’da korona yardımının tahsisine daha fazla şeffaflık getirmesi beklenen, korona yardımları web sitesine erişime açtı. Hangi firmanın ne kadar maddi destek aldığını bu sayfadan okuyabilirsiniz. 

Hükümet tarafından açıklanan 100.000 Euro’nun üzerindeki korona yardımlarının yayınlanmasına Perşembe günü başlandı.

Avusturya Corona yardımlarına daha fazla şeffaflık getirmesi beklenen web sitesi, AB Komisyonu tarafından kademeli olarak dolduruluyor.

Listede giderek daha büyük ve daha ilginç şirket isimleri beliriyor.

Falkensteiner otel grubu 7,4 milyon Euro aldı, ayrıca H & M ön sırada yer aldı.

Şirketlerin çoğu, salgından ağır etkilenen sektörlerden, diğerleri ise son aylarda işler oldukça iyi gitmesine rağmen devlet yardımından faydalandı.

Cuma öğleden sonra genel bir bakış: Şimdiye kadarki en kapsamlı devlet sübvansiyonlarından yararlanan grup, Falkensteiner Otel Grubu’dur.

Şirket, Avusturya’daki birkaç oteli için başvuruda bulundu ve yardım aldı ve geçen yıl 7,4 milyon euro devlet hibesi aldı.

Falkensteiner, otellerini tek ve ayrı bir şirket olarak işletmesinden yararlanıyor, bu nedenle her biri destek için başvurabilir.

İştiraklerini bağımsız şirket olarak işletmeyen şirketler bunu yapamaz.

Sıralamanın hemen başında, federal COFAG ajansından 4,8 milyon euro alan İsveçli tekstil şirketi H&M yer alıyor.

Not: COVİD – 19 Federal finansman Ajansı GmbH. COFAG, Maliye Bakanlığı adına yardımları gerçekleştirmektedir. 

Beklendiği gibi, hibelerin çoğu otellere ve restoranlara gitti.

Otel ve yiyecek-içecek endüstrisi, özellikle geçen yıl sık sık kapatılmak zorunda kaldı.

Viyana’da Sadece Bir Restoran 920.000 Euro Yardım Aldı

Ho, Dots grubundaki iki şirket (Dots City ve Dots Prater) aracılığıyla neredeyse 855.000 Euro aldı.

Viyana’daki moda restoranı Fabios’u işleten Fabio Restaurationsbeteiligungs und -betriebs GmbH için biraz daha fazla, yani 920.000 Euro aldı. 

Barın ana sahibi Fabio Giacobello, ” Der Standart” gazetesi röportajında, şirketinin krize rağmen “yaklaşık bir kayıpla neredeyse eşit seviyede çıktığını” açıkladı.

Kumar Şirketleri ve Hotel Sacher de Yardım İstedi

Hotel Sacher ayrıca birkaç şirketi için iyi bir destek aldı: Viyana’daki Sacher Oteli ve Salzburg’daki Sacher için her biri 860.000 Euro’ydu.

Ek olarak, Café Sacher için 413.000 Euro yardım alındı. 

Novomatic’in iki yan kuruluşu Admiral Casinos & Entertainment AG ve Admiral Sportwetten GmbH’nin her biri 800.000 Euro aldı.

Hibeler, star Sportwetten GmbH gibi diğer birkaç kumar şirketi de dahil olmak üzere, 187.000 € sabit maliyet Sübvansiyonu ve 651.000 € daha hibe aldı.

Tiroler Adlerrunde’deki şirketler de kayıtlarda yer alıyor ve 1,76 milyon Euro ile Kitzbühel Turizm’in başkanı Christian Harisch tarafından yönetilen üç şirkete gitti.|DerVirgül 

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 07.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.