Viyana Havaalanında 3000 Euro’su Olduğunu Söyleyen Yolcunun Üzerinden 97.510 Euro Çıktı

Viyana Schwechat Havalimanı’nda yurt dışına çıkmak isteyen yolcunun üzerinden 97.510 Euro çıktı. Gümrük memurlarının denetimlerine yakalanan yolcunun, Avusturya maliyesine 100 Bin Euro vergi borcu olduğu ortaya çıktı.

Viyana Havaalanında 3000 Euro’su Olduğunu Söyleyen Yolcunun Üzerinden 97.510 Euro Çıktı

7 Mayıs 2021 Cuma günü öğleden sonra Viyana Schwechat Havalimanı’ndan Kahire’ye (Mısır) seyahat etmek isteyen bir yolcu, Viyana Havalimanı gümrük idaresinden gümrük memurları tarafından kontrol edildi ve yanında nakit para alıp almadığı soruldu.

Müfettişin açıklamalarına göre 3 bin euro nakit ile başlayan sorgulama, 97 bin 510 euro’luk nakit tespitiyle sona erdi.

Yolcunun parayı sırt çantasında ve el bagajında dört zarf içerisinde sakladığı tespit edildi. 

Adam, memurların kontrolü derinleştirmesi üzerine, ilk beyanı olan 3.000 Euro’dan 70.000 Euro’ya çıkardı.

Havaalanı gümrük memurlarının daha ayrıntılı ve daha hassas kontrolü, yolcunun yanında taşıdığı 97.510 Euro bulmasıyla sonuçlandı. 

100.000 Euro Vergi Borcu Çıktı

Taşımacılık ve emlak sektöründe faaliyet gösteren girişimcinin açıklamasına göre, yakalattığı para kısmen özel varlıklar, kısmen de üç şirketinin gelirleri ve bu şirketlere mal satın almak istiyordu. 

Ancak yapılan araştırmada, Avusturya’nın Graz kentinde ticaret yapan adamın, bölge vergi dairesi tarafından çok iyi tanındığı ortaya çıktı. 

Havaalanı gümrük memurları ile Graz vergi dairesi memurları arasında yapılan görüşmeler sonucunda, adamın 100 Bin Euro civarında vergi borcu olduğu ve düzenli olarak girdi vergisi indirimleri talep ettiği kaydedildi. 

Buna ek olarak, sık sık şaşırtıcı derecede yüksek vergi borcu olan inşaat şirketleri ile işbirliği yaptığı ifade edildi. 

İlgili finans ve gümrük ofisleri arasındaki işbirliği sayesinde, vergi dairesinden vergi borcunun icra emri kısa sürede gümrük idaresine gönderildi.

Graz vergi dairesinin direktifleri ve yasadışı para hareketlerine karşı mücadele yasası kapsamında, yolcunun nakit parasına el konuldu. 

10.000 Euro Nakit Paraya Kayıt Zorunluluğu 

10.000 Euro veya daha fazla nakit parası olan yolcular, ülke sınırı aşıldığında gümrükte kayıt yaptırmalıdır.

5.500 Euro Para Cezası

Yurt dışına çıkan yolcuların, 10 Bin Euro ve daha fazla nakit parayı kayıt altına aldırmadıkları zarfında, yasadışı para hareketlerine karşı mücadele yasası gereği, nakit işlemlerde § 48b FinstrG’ye göre yükümlülüklerin ihlali nedeniyle, 5.500 Euro para cezası kesilmektedir.|DerVirgül 

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 13.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.