Avusturya Covid-19 Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı

Avusturya’ya girişlerde uygulanan test ve karantina zorunluluğu ve de giriş kısıtlamalarında pazartesinden itibaren geçerli olacak birtakım değişiklikler yapıldı.

Avusturya Covid-19 Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı

Avusturya, cumartesi günü yayınlanan Covid-19 giriş yönetmeliğinde yapılan bir değişiklikle bazı ülkelerden gelenlere katı kurallar getirirken, korona salgınında başarı sağlayan ülkeden gelenler için kısıtlamalarda gevşemeye gitti. 

Buna göre pazartesinden itibaren, Avusturya, Hindistan ve diğer iki virüs mutasyon bölgesi Güney Afrika ve Brezilya için giriş kurallarını sıkılaştırdı. Pazartesi gününden itibaren, bu ülkelerden girişte yalnızca negatif PCR testleri tanınacak.

Perşembe gününden beri Hindistan için büyük giriş kısıtlamaları uygulanıyor.

Avusturya, Hindistan’dan uçuşlara izin vermezken, sadece ikameti Avusturya’da olanların girişlerine sıkı denetimlerle izin verilmektedir. 

Hindistan’dan gelecek ve ikameti Avusturya’da olanların, pazartesi gününden itibaren, girişte negatif bir PCR testi sunmaları veya girişten sonraki 24 saat içinde yaptırmaları gerekir.

Ayrıca, zorunlu on günlük karantinadan çıkmak, yalnızca girişten sonra en erken beşinci günde bir PCR testi ile mümkündür.

Finlandiya, İtalya ve Slovakya İçin Giriş Koşulları Gevşetilecek

Karantina yükümlülüğü olmaksızın, Finlandiya’dan gelen insanlar Pazartesi gününden itibaren Avusturya’ya girebilirler.

Ülke, Avustralya, İzlanda, Yeni Zelanda, Singapur, Güney Kore ve Vatikan’ı içeren düşük korona insidansı olan ülkeler listesine (“Ek A”) yeni ve ilk AB üye devleti olarak eklendi.

Yönetmeliğe göre, İtalya ve Slovakya artık yüksek insidanslı bölgeler olarak kabul edilmiyor. 

Bu, artık yalnızca her yedi günde bir negatif korona testi sunmak zorunda olan işe gidip gelenler için rahatlama sağlıyor.

Öte yandan, Hırvatistan ve Hollanda’dan gelen yolcuların yalnızca 72 saatten daha eski olmayan negatif bir korona testi ile girmelerine izin verilmektedir.

Hırvatistan ve Hollanda pazartesi gününden itibaren, Bulgaristan, Estonya, Fransa, Polonya, İsveç, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Kıbrıs’ın halen bulunduğu yüksek insidans bölgelerinin “Ek B” sine dahil edilecek.|DerVirgül 

© Bild: DerVirgül

Yayınlama: 02.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.