Beş Yıldır Türkiye’de İkamet Eden Çift, 70 Bin Euro Sosyal Yardım Aldı

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer yaptığı açıklamada, emniyet birimlerimiz bir dolandırıcılık vakasını daha aydınlatmıştır dedi. Türkiye’de yaşayan ve engelli çocukları olan aile, hem çocukları için hem de kendileri adına sosyal yardım aldıkları söyleniyor.

Beş Yıldır Türkiye’de İkamet Eden Çift, 70 Bin Euro Sosyal Yardım Aldı
İçişleri Bakanı Karl Nehammer, “Tirol Yabancı ve Sınır Polis Departmanı’nın titiz çalışmaları sayesinde, ciddi bir sosyal yardım sahtekarlığı vakası ortaya çıkartıldı. Polis memurlarını bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum,” dedi.
 
İçişleri Bakanı Karl Nehammer, 70.212 Euro’luk sosyal yardımların ödendiği bir dolandırıcılık vakasını ortaya çıkartıldığını teyit etti. 
 
Türkiye’den emekli olan çiftin yaklaşık beş yıldır orada ikamet ettikleri, ancak her yıl birkaç defa engelli kızlarını tedavi ettirmek için Avusturya’ya geldikleri belirtildi. 
 
Açıklamada, bu şekilde, sanık bir yandan sağlık sigortası yardımları almayı ve buna ek olarak yasadışı bir şekilde biriken aile yardımı almayı başardı dendi. 
 
Olay, çift eski evlerinden ikamet kayıtlarını sildirmemeleri ve bunun ev sahibi tarafından fark edilmesiyle ortay çıktı. 
 
Çift düzenli olarak, doğrulama formlarında Schwaz bölgesinde (Tirol) bir adres belirtmiş ve ilgili raporlar ve bütçe onayları bu adres üzerinden onaylanmıştır. |virgül 

Yayınlama: 10.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.