Korona Kriz Zirvesi Yapıldı

Avusturya hükümeti, önümüzdeki günlerde izlenecek yol haritası için muhalefet, uzmanlar ve eyalet valileriyle bir araya geldiği kriz zirvesi bitti.

Korona Kriz Zirvesi Yapıldı

Şansölye Sebastian Kurz’un (ÖVP) öncülüğünde bir araya gelen taraflar, vaka sayıları, hastane doluluk oranları, aşılama ve ölüm vakaları üzerinden görüş bildirerek, mevcut durumla devam edilmesinde mutabık kaldı.

Buna göre, kısıtlamalarda herhangi bir gevşemeye gidilmezken, yeni bir kısıtlamada getirilmeyecek. 

Federal ve eyalet hükümetlerinin pandemiye karşı daha fazla mücadele konusundaki Korona zirvesinden sonra, şu an için herhangi bir gevşeme veya kısıtlama olmayacağı kesin.

Ancak Şansölye Sebastian Kurz’un (ÖVP) Pazartesi (bugün) akşamı düzenlediği basın toplantısında açıkladığı üzere, Sağlık Bakanlığı ile doğu bölgesi eyaletler arasında düzenlenen zirvede daha fazla “tedbir” tartışılacak. 

Hükümet, kafe ve restoranların yaz bahçelerinin açılmamasına gerekçe olarak, uzmanların salgının boyutu bakımından değerlendirmelerini gösterdi. 

Ancak, yaz bahçelerinin açıldığı Vorarlberg’de durum bu şekilde devam edecek. 

Paskalya’dan sonra yoğun bakım ünitelerindeki durumun istikrarlı olduğu durumda, kısıtlamalarda gevşemeye gidileceği kaydedildi. 

Öte yandan, vaka sayısının 100.000 kişi başına 400’ün üzerinde olduğu bölgelerde acil önlemler alınacak. 

Bu bölgelerdeki okullar uzaktan eğitime girmek zorunda kalabilir dendi. 

Ayrıca, testler, artık kapasiteleri daha da artırmayı amaçlayan test caddelerinde gözetim altında kendi kendine testlerin de gerçekleştirileceği şekilde genişletiliyor.

Bununla birlikte, enfeksiyonların sayısı artık tek karar kriteri olmayacak.

Yoğun bakım ünitelerindeki durum ve aşılama oranı da dahil edilecek. 

Aşılar açısından Kurz, isteyen her Avusturyalının yazdan önce en azından ilk kısmi aşı olacağını garanti etti.

Aşılamada, Nisan ayında, ilk olarak 65 yaşın üzerindeki insanlara, Mayıs ayında 50 yaşın üzerindeki insanlara ve Haziran ayından itibaren gençler aşılanacak dendi. |virgül 

Yayınlama: 22.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.