Viyana’da Almanca ve Türkçe Sohbet Hattı Tanıtıldı

Avusturya’da yalnız insanlar için oluşturulan Almanca ve Türkçe seçenekleri olan sohbet hattı, Viyana eski Belediye Başkanı Michael Häupl öncülüğünde yapılan basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Viyana’da Almanca ve Türkçe Sohbet Hattı Tanıtıldı

Avusturya’nın önde gelen yardım kuruluşları olan, Gemeinsam statt Einsam (Yalnız Yerine Birlikte), Volkshilfe (Halk Yardımı), Samariterbund (Hastalara Yardım) kurumlarının girişimi ve HELP mobile funk (Mobil Yardım) desteği ile oluşturulan proje ile yalnız yaşayan insanlara sohbet etme olasılığı sunan telefon hattı Avusturya ve Türkçe yayın yapan basının katılımıyla kamuoyuna tanıtıldı. 

Viyana-Prater’deki Schweizerhaus restoranında yapılan basın açıklamasına, Viyana eski Eyalet ve Belediye Başkanı Michael Häupl ve projeye destek sunan kurumların sorumlu temsilcileri katıldı. 

Yapılan açıklamada, Korona salgını sürecinde evlerinde yalnız kalan insanlara psikolojik destek amacıyla ortaya çıkan fikirler üzerine, sohbet hattı projesinin doğduğu vurgulandı.

Yardım kuruluşlarının gönüllü çalışanları tarafından organize edilen sohbet hattının çok dilli yapılmasının önemli olduğunu söyleyen Viyana eski Eyalet ve Belediye Başkanı Michael Häupl, Viyana’nın çok yönlü bir kent olduğunun altını çizdi. 

DerVirgül’e konuşan Volkshilfe temsilcilerinden Tanja Wehsely, sohbet hattının aktif olarak çalıştığını ve Türkçe arayanların olduğunu söyledi. 

Yaklaşık üç hafta önce ilk defa DerVürgül’ün duyurduğu sohbet hattına, bugüne kadar kaç defa çağrı geldiğini sorduğumuz da ise, Wehsely, buna net bir sayı söylememiz şimdilik olanaksız diyerek, Türkçe sohbet saatlerinde arayanların çok memnun kaldıklarını ifade etti. 

Wehsely, talep üzerine Türkçe sohbetin, gün ve saatlerinin çoğaltılabileceğini vurgulayarak, ‘’Şimdi yaz mevsiminde olduğumuzdan talep az olması beklenen bir durum.

Ancak kış aylarında büyük bir çağrı patlaması yaşayacağız’’ dedi. 

Peki Nasıl Ulaşabilirsiniz?

01/35 844 Numaralı telefon hattından hizmet saatlerinde ulaşabilirsiniz.

Otomatikman gönüllü çalışana bağlanacaksınız

Telefon masrafınız yerel tarifelere göre şekillendirilmiştir. Yani sizin hattınızın tarifesinden farklı, ek bir ücret talep edilmemektedir. 

* Konuşmak iyi gelir hattı acil durumlar, kriz ya da danışma hattı değildir!

Peki Hangi Zamanlarda Arayabilirsiniz?

Salı saat 08.00 ila 12.00 Arası – Almanca

Çarşamba saat 08.00 ila 12.00 Arası – Türkçe

Perşembe saat 16.00 ila 20.00 Arası – Almanca

‘’Sana iyi gelecek’’ proje geliştiricilerin açıklaması şu şekilde: 

‘’Sadece konuşmak, biriyle sohbet etmek, gülebilmek ve fikir alışverişinde bulunabilmek bile insani rahatlatır. 

Sohbetin hobilerin, günlük yaşamın veya hava durumu hakkında olabilir. 

Ya da Koronanın hayatını nasıl etkilediği üzerine konuşmak istersen, bize alttaki telefon hattından anonim ve güvenli bir şekilde ulaşabilirsin. 

Biz her şeyden önce senin için, seni dinlemek için buradayız. 

İstediğinde bizi çekinmeden arayabilirsin.’’

Konuşmak iyi gelir, 01/35 844 numarandan anonim olarakta aranabilmekte, istemediğiniz sürece isminizi dahi söylememe hakkınız bulunmakta.

Sizinle sohbet edenlerin, hiçbir karşılık gözetmeden bu çalışmayı yürüttüğünü unutmayın…|DerVirgül

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 24.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.