Kurz’un ‘’Kalpsiz’’ Karikatürüne Karşın, SPÖ’den Kırmızı Kalp Afişi

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un kalpsiz olduğunu ima eden 230 Metrekarelik dev karikatür Viyana’nın merkezindeki bir binanın duvarında haftalarca asılı kaldı. Sosyal Demokrat Parti (SPÖ), Kurz’un karikatürünün yerine aynı büyüklükte kırmızı bir kalp afişi astı. SPÖ, Hükümeti aşılama başarısızlığı, ekonomik çöküş ve rekor işsizlikten sorumlu tutuyor.

Kurz’un ‘’Kalpsiz’’ Karikatürüne Karşın, SPÖ’den Kırmızı Kalp Afişi

Ceketinin altında kalbi eksik olan Federal Şansölye Sebastian Kurz (ÖVP): Bu karikatür, Mart ayının başından beri Viyana’daki Linke Wienzeile’de 230 metrekarelik bir binanın duvarını süslüyordu. 

En az bir ay boyunca asılı kalan poster, Yunanistan’ın Midilli adasındaki Moria mülteci kampındaki yangından tam altı ay sonra ortaya çıkan federal hükümetin soğuk kalpli politikasına karşı sessiz bir protesto eylemi olarak, karikatürist Gerhard Haderer tarafından tasarlandı.

SPÖ’den Kalp Göndermesi 

SPÖ pazartesi günü, Sebastian Kurz’un kalpsiz olduğunu ima eden 230 Metrekarelik dev karikatürün yerine aynı büyüklükte bir kalp afişi astı. 

230 metrekarelik bir alanda bir evin cephesine yerleştirilen kırmızı kalp, sosyal adalet, eğitim fırsatları ve işsizlik, yoksulluk ve dışlanma ile mücadeleyi temsil ediyor.

SPÖ, Başbakan Sebastian Kurz’un (ÖVP) ve onun turkuaz yeşili hükümetinin “kalpsiz siyasetine” karşı bir tavır sergilediğini gösteriyor. 

Ayrıca, Sosyal Demokratlar bu afiş eylemiyle, Kurz’un karikatürü ile başlatılan sivil toplum protestosunda yer almak istiyor. 

SPÖ, hükümeti aşılama başarısızlıkları, ekonomik durgunluk ve rekor işsizlikten sorumlu tutuyor. Hükümet yer altına indi, ÖVP skandallarını araştırmakla meşgul eleştirisinde bulunuldu. 

SPÖ Başkanı Pamela Rendi-Wagner, “Toplumsal vicdan, dürüstlük ve saygılı siyaset her zaman kamu yararını ön planda tutar ve kimseyi geride bırakmaz” dedi. 

Özellikle bu zorlu krizde sorumlu siyaset “insanlara tam bağlılık göstermeli ve iş yaratmalıdır. 

Öngörü ile sağlık sistemi güçlendirilmeli ve bakım güvence altına alınmalıdır. 

Sosyal bir vicdanla işten çıkarılma tehdidi altındaki çalışanlar desteklenmeli ve işsizlik ödeneği artırılmalıdır. 

“Fırsatlar ve güven yaratan ve herkesi bir araya getiren bir politika zamanı.”

SPÖ Başkanı Pamela Rendi-Wagner şöyle devam etti: 

SPÖ işsizliğe karşı somut önlemler olarak, krizden etkilenen şirketlere devlet yatırımları ve gönüllü olarak sübvansiyonlu dört günlük bir hafta çağrısı yapıyor. 

“İkinci Cumhuriyet tarihindeki en büyük ekonomik teşvik paketi” bir iş saldırısına olanak tanımalıdır. 

40.000 kampanyası, belediyelerde veya kâr amacı gütmeyen kuruluşlarda uzun vadeli işsizlere iş sağlamayı amaçlamaktadır.

Ücretsiz eğitim ve eğitim parası içeren bir hemşirelik Vakfı, bakım sorunuyla mücadele etmeyi ve bu alanda iş yaratmayı amaçlamaktadır.

Ve son olarak, SPÖ “günlük hayatın kadın kahramanları” için bir “Korona Bin” ve işsizlik yardımlarında daha önce kazanılan gelirin yüzde 55’inden yüzde 70’ine ortalama 300 Euro artış istiyor.|DerVirgül 

Yayınlama: 12.04.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.