‘’Damat Kadar Taş Düşsün Başınıza’’

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Merkez Bankası rezervlerinin nasıl eridiğiyle ilgili sorularına tepki göstererek “Kaybolan bir şey yok… Yatıyorlar kalkıyorlar damat. Damat kadar taş düşsün başınıza’ dedi.

‘’Damat Kadar Taş Düşsün Başınıza’’
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası rezervleri tartışmasına değindi.
 
“Kaybolan bir şey yok” diyen Erdoğan, muhalefetten gelen eleştirilere “Damat kadar taş düşsün başınıza” diyerek yanıt verdi.
 
Cumhurbaşkanı konuşmasına şöyle devam etti: 
 
CHP mensupları bir yoğun tweet yarışındalar. Tutturmuşlar ‘Şu kadar para’ nerede? O kadar para hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankası’nda. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa, bunlar sizdedir. Yatıyorlar kalkıyorlar damat. Damat kadar taş düşsün başınıza.
 
Kayıp varsa sizdedir. Sizin o kayıp yıllar dediğiniz yıllar var ya… Orada… Sözcünüz Hazine’de çantacı gibi dolanırdı. Bu ülkenin ne Hazine’sini ne de Merkez Bankası’nı güçlendirmediler. Şu anda da hamdolsun döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı. 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı.
 
Bizim ne sismik ne sondaj gemimiz yoktu, şimdi mevcut Enerji Bakanımız Berat Bey’in yardımcısıydı. Berat Bey’in görevde olduğu zamanda 2 sondaj, 3 sismik araştırma gemisi aldık. Bir sondaj gemisi daha alıyoruz.
 
Ülkemizi enerji üssü haline getirecek projeleri birer birer hayata geçiyoruz. Kalkıp da bize ‘Merkez Bankası’nın şu kadar parası nereye gitti?’ diye sorma, siz tarihinize bakın. Merkez Bankası’nın rezervleri nasıl buharlaştı onun hesabını verin. Bizim böyle verilecek hesabımız yok, yere sağlam bastık. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz.
 

Yayınlama: 10.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.