Avusturya İngiltere’den Seyahati Yasaklamak İstiyor

İngiltere’de yeni bir koronavirüs mutasyonunun tespit edilmesinin ardından, birçok Avrupa ülkesi İngiltere’den seyahatleri yasakladı. Avusturya’da Büyük Britanya’dan uçuşları yasaklamak istiyor.

Avusturya İngiltere’den Seyahati Yasaklamak İstiyor

İngiltere’de yeni bir koronavirüs mutasyonunun tespit edilmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı, Avusturya, Büyük Britanya’dan yapılacak uçuşlar için iniş yasağı uygulamak istediği açıklandı. 

Ayrıntıların şu anda üzerinde çalışıldığı belirtildi.

Hollanda uçuşları, Belçika uçaşları ve tren seferlerini yasakladı. İtalya, Fransa ve Almanya’nın da benzer bir adım atacağı bildiriliyor. Yeni mutasyon, Londra ve İngiltere’nin güneydoğusunda hızla yayıldı.

Üst düzey sağlık yetkilileri, yeni mutasyonun daha ölümcül olduğu ya da aşılara farklı tepki verdiği yönüned bir kanıt olmadığını, ancak eskisine kıyasla yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü aynı mutasyonun, Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da görüldüğünü bildirdi. 

Sağlık Bakanlığı, halihazırda katı şartlar olduğunu vurguladı: Büyük Britanya, enfeksiyon riskinin arttığı bir ülke olarak görülüyor, bu nedenle ülkeye girenlere karantina yükümlülüğü uygulanıyor bilgisini tazeledi. |virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 20.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.