Can Dündar, Alman Kamu Kanalı ZDF İçin 15 Temmuz Belgeseli Hazırladı

Can Dündar’ın Alman kamu kanalı ZDF info ve “Frontal 21” işbirliğiyle hazırladığı, 43 dakikalık Türkçe ve Almanca 15 Temmuz belgeseli, FETÖ suçlamasından aranan Gülen Cemaati mensupları tarafından eleştirildi.

Can Dündar, Alman Kamu Kanalı ZDF İçin 15 Temmuz Belgeseli Hazırladı

MİT TIR’ları davasında “casusluk” ve “terör örgütüne yardım” suçlarından 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış olan gazeteci Can Dündar’ın Alman kamu kanalı ZDF info için hazırladığı ve Almanca ve Türkçe yayınlanan belgeselde, 15 Temmuz’a giden süreci ve darbe girişimi sonrası yaşananları aktardı.

Dündar’ın, “Köprü” ismini verdiği belgeselde 15 Temmuz gecesi Boğaziçi köprüsü üzerinde öldürülen sekiz askerden biri olan Burak Dinler’in ablası Fadime Yeltepe, Der Spiegel dergisinin üç yıl (2016-2019) Türkiye muhabirliğini yapan Maximilian Popp ile Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann’ın anlatımları ve yorumlarına yer verdi. 

Dündar, belgesel tanıtım alt metninde: ‘’15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye’nin tarihini değiştirdi.

O gün, Türk ordusunun bazı kesimleri tarafından, İstanbul dâhil bazı kentlerde, koordineli saldırılar yapıldı.’’ İfadelerine yer verdi. 

Öte yandan, Türkiye tarafından FETÖ üyesi olmakla suçlanan firari Adem Yavuz Arslan, Said Sefa ve Meydan gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Levent Kenez, Dündar’ı hedef alarak, belgeselin içeriliğini eleştirdiler. |virgül 

 

Belgeselin tamamını izlemek için buraya tıklayınız!

Yayınlama: 24.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.