Ludwig | ”Her şeyin aynı anda açılması mümkün olmayacak”

Avusturya Hükümetinin cuma günü, Mayıs’ın ortasında tüm alanlarda kısıtlamaların kaldırılacağını söylemesi üzerine, Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig, 2 Mayıs’ta Viyana’daki kısıtlamaların sona ereceğinin dahi henüz kesin olmadığını söyledi.

Ludwig | ”Her şeyin aynı anda açılması mümkün olmayacak”

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz (ÖVP) Cuma günü yaptığı basın açıklamasında, Mayıs ortasında ülke genelinde tüm alanlarda temkinli bir şekilde kısıtlamaların kaldırılacağını, önümüzdeki hafta bu konuda bir yol haritası oluşturulacağını duyurmuştu. 

Ancak, federal başkent Viyana ve Aşağı Avusturya NÖ eyaletinde devam eden kısıtlamaların, 2 Mayıs’tan sonra bitirilip bitirilmeyeceği henüz belli değil.

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’e göre, şu anda bu öngörülemez: “Her şeyden önce yoğun bakım ünitelerindeki durumda kayda değer bir iyileşme olmalı” dedi.

Şu anda Viyana, Aşağı Avusturya ve Burgenland’da biraz azalan rakamlar var: Ludwig, hastanelerdeki hala gergin duruma atıfta bulunarak, “Ancak, sistem açısından kritik kullanım sınırlarının altına düşecek karşılık gelen herhangi bir rahatlama görmüyoruz” dedi.

Bunun üzerine, 2 Mayıs’tan sonra Viyana’daki kısıtlamaların sabit olup olmadığı sorulduğunda, Ludwig başbakanın açıklamasına atıfta bulunarak: ”Her şeyin aynı anda açılması mümkün olmayacaktır.” yanıtını verdi. 

Kurz Toplumun Gazını Alıyor

Cuma günü başbakanın basın açıklamasını, #ManşetHaber Facabook sayfasında yapılan canlı yayında değerlendiren DerVirgül editörü Adem Hüyük, Belediye Başkanı Ludwig’in bugün yaptığı değerlendirmeyi ön görmüş ve Başbakan Kurz’un açıklamasını popülist bir yaklaşım olduğu yorumunda bulunmuştu. 

Canlı yayında, Sebastian Kurz’un, istifa eden sağlık bakanının yalnız bırakıldığını ve Kurz’un popülist davrandığını ima etmesini ve aşı tedariki konusunda yaşanan başarısızlığını, geçtiğimiz günlerde Avusturya’ya aşıların geleceği haberiyle birleştirerek, bunun üzerine Mayıs ayının ortalarında hiçbir alt yapısı olmadan kısıtlamaların tüm alanlarda kaldırılacağını eklediği ve basın açıklaması yaptığı değerlendirmesi yapıldı. 

Ayrıca canlı yayında, 2 Mayıs’ta son ereceği planlanan Viyana ve Aşağı Avusturya eyaletlerindeki kısıtlamaların, kesin olmadığı belirtilerek, bunu belirleyecek olanın hastanelerin kapasite durumu ve salgının yayılma oranlarındaki düşüşün olacağına vurgu yapıldı.|DerVirgül 

© Bild: DerVirgül 

 

Yayınlama: 17.04.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.