30 Mart | Avusturya Yüksekokul Birliği (ÖH) Seçimlerine Katılmak İçin Son Tarih

Yaklaşan Avusturya Yüksekokul Birliği (ÖH) seçimlerine katılmak isteyen öğrenciler, 30 Mart’a kadar kayıt yaptırmış ve ÖH ücretini ödemiş olması gerekiyor. Seçimlerde yabancı öğrencilerinde seçme hakkı bulunmaktadır. Peki, Avusturya Yüksekokul Birliği neden önemli?

30 Mart | Avusturya Yüksekokul Birliği (ÖH) Seçimlerine Katılmak İçin Son Tarih

Avusturya Öğrenci Birliği olarak bilinen, Avusturya Yüksekokul Birliği (Österreichischen HochschülerInnenschaft ÖH) seçimlerine 18 – 20 Mayıs tarihleri arasında katılmak isteyen öğrencilerin 30 Mart Salı gününe kadar kayıt yaptırmaları ve seçme hakkına sahip olmak için ÖH üye ücretlerini (şu anda 20.20 EUR, ) ödemeleri gerekmektedir. 

Her iki yılda bir yapılan seçimlere, 2019 yılında katılım oranı yüzde 25,8 gibi düşük bir seviyede gerçekleşti.

Avusturya’daki öğrencilerin tümü ÖH seçimlerinde oy kullanma hakkına sahiptir.

Avusturya Yüksekokul Birliği (Österreichischen HochschülerInnenschaft ÖH) seçimlerine katılan fraksiyonlar, Avusturya’da diğer sosyal kurumlar gibi örneğin, İşçi Odaları (AK), Ticaret Odaları (WKÖ), ülkedeki siyasi patilerin uzantıları olarak yapılanmaktadırlar. 

2019 yılı ÖH seçimlerinde oyların yüzde 26,9 alarak Halk Partisi ÖVP taraftarı öğrencilerin fraksiyonu Aktionsgemeinschaft-AG (Eylem Birliği) birinci olarak tamamlamıştı. 

Yeşiller fraksiyonu ikinci, Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) fraksiyonu ise üçüncü parti olarak tamamlamıştı. 

Avusturya Yüksekokul Birliği (ÖH)

Tüm öğrencilerin çıkarlarının yasal temsilcisi olan ÖH, Avusturya üniversitelerinde, Güzel Sanatlar Üniversitesinde, Meslek Yüksekokullarında veya Pedagoji Yüksekokullarında öğrenim gördüğünüz takdirde ÖH üyesi olur ve her yarıyıl öğrenimi sürdüreceğini bildirmeden önce halen 20.20 Euro tutan ÖH aidatını ödersiniz. 

ÖH dört düzey halinde teşkilatlanmıştır, bir yönünde Avusturya’nın tümünü kapsayan bir birleşik siyasi temsilcilik, diğerinde öğrencilerin yerel ölçekte üniversite yaşamıyla ilgili gündelik sorunları konusunda başvuracağı adres işlevi yürütülür. 

Dolayısıyla ÖH’nin yapılanması genel üniversite ortamına uygundur. 

Görevleri 

Federal Temsilcilik (BV): ÖH’nin Avusturya çapındaki organıdır. 

Kamu birliği sıfatıyla görevi yasaların değerlendirilmesi ve çıkarlarınızın Eğitim Bakanlığı, üniversite yönetimleri, parlamento ve kamuoyu karşısında korunmasıdır.
Yüksekokullardaki temsilcilikler: Her yüksekokulda ÖH’nin en üst düzeyi sıfatıyla öğrencilerin spesifik çıkarlarını korur.

BV düzeyinde olduğu gibi, yüksek sayıdaki görevlerini yerine getirebilmek için departmanlar halinde (örn. eğitim politikası, sosyal konular, yabancı öğrenciler departmanları) yapılanmıştır.

Fakülte temsilcilikleri (FV): FV’nin görevleri arasında öğrencileri, araştırma ve öğrenim bütçelerinin dağıtımı, yeni enstitülerin kurulması, yeni profesörlerin işe alınması, asistanların işe alınması ve benzeri önemli konuların ele alındığı fakülte genel kurulunda temsil etmek bulunur. 
FV ayrıca hizmet ve danışmanlık görevlerini, örn. öğrenim başlangıcındaki popüler tanıtım faaliyetlerinde ve fakültenin tüm öğrenim dallarının koordinasyon merkezi sıfatıyla hizmetinizdedir.

Öğrenim dalı temsilcilikleri (StRV) senin en yakın muhatabındır. Hedefi öğrencilere ilk yarıyılın tanıtım çalışmasından mezuniyetine kadar pürüzsüz bir öğrenim süreci yaşatmaktır.|DerVirgül

© Bild: DerVirgül

Yayınlama: 28.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.