Avusturya Korona İhlalleri Kapsamındaki Cezai İşlemleri Kaldırdı | İki Ceza Hariç

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni yönetmeliğe göre, yarından itibaren Covıd-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin yasallığı ve idari para cezaları kaldırılıyor. Ancak, bakanlık iki ihlalin idari para cezasının devam edeceğini belirtti.

Avusturya Korona İhlalleri Kapsamındaki Cezai İşlemleri Kaldırdı | İki Ceza Hariç

Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein (Yeşiller), Çarşamba gece yarısından itibaren yürürlüğe girecek olan Covid-19 Tedbirleri Yasası kapsamında idari para cezasının tahsiline ilişkin bir kararname yayınladı.

Kararname de esasen, 1950 Salgın Yasası uyarınca idari cezaları ile para cezalarının toplanmasına İlişkin Yönetmelik II No 152/2020 yürürlükten kaldırıldığı yer aldı. 

Buna göre, kararnamede ön görülen iki ihlal dışında, geçmişte ihlal sayılan korona ile mücadele kapsamında uygulanan kanunlar geçerliliğini kaybetmiştir. 

90 Euro Ceza

Sağlık bakanlığı korona ile mücadele kapsamında yayınladığı idari ve yerinde para cezaları kapsamında yayınladığı yeni kararnameye göre, maske zorunluluğu olan alanlarda, belirtilen maske modelinin kullanılmaması veya maske takılmaması durumunda, 90 Euro para cezası geçerli olacak. 

Öte yandan, (ülke içinde) 3-G kanıtı istenen tüm alanlarda, (gastronomi) üç kanıttan birini sunmamak – test yaptırmadan giriş yapmak, 90 Euro. 

Ayrıca bu para cezaları turistler içinde geçerli olacak ve polis suç duyurusu yapmaksızın, yerinde işlem yapabilecek.|DerVirgül

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 13.07.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.