Avusturya’da “Yasadışı Çifte Vatandaşlık” Avı Yeniden Başladı

Avusturya’da yasadışı sayılan çifte vatandaşlık kapsamında, Viyana Eyaleti MA 35 dairesi, Türkiye Yüksek Seçim Kurulu’nun 2018 yılına ait seçim listesini incelemeye aldığı ileri sürüldü.

Avusturya’da “Yasadışı Çifte Vatandaşlık” Avı Yeniden Başladı

Viyana Eyaleti MA 35 dairesinin bu inceleme sonrasında, çifte vatandaşlığa sahip olduğu iddia edilen yüzlerce Türkiye kökenli Avusturya vatandaşının, Avusturya vatandaşlığını kaybedeceği söylendi. 

Böyle bir liste 2017’de zaten vardı.  

Bu FPÖ tarafından kamuoyuna ve ilgili makamlara sunulmuştu.

Ancak Anayasa Mahkemesi, kaynağı belli olmayan delillerin, mahkemelerde geçerli olamayacağına hükmetmiş ve konuyu kapatmıştı. 

Kurier gazetesinde yer alan habere göre, 

Mevcut liste, 2018 yılına ait ve Türkiye’nin resmî belgesi olduğu için farklı bir nitelik taşımakta.  

MA 35’e göre ise, üzerinde araştırma yapılan liste, “Türkiye seçim komisyonunun resmi bir listesi.”

Haberde ayrıca, İdare Mahkemesi (VwGH) listeyi Mart 2020’de delil olarak onayladığı belirtiliyor. 

Şu anda Avusturya vatandaşlığına sahip olan ve Türk vatandaşlığından vazgeçmemiş olan yüzlerce Türkiye kökenli Avusturya Vatandaşı için bu, Avusturya vatandaşlığının kaybedilmesine neden olabilir.

Sorumlu belediye meclisi üyesi Christoph Wiederkehr’in (Neos) tarafından yapılan açıklamada, İdare Mahkemesinin kararından bu yana araştırmaların sürdüğü ve davaların açıldığı doğrulandı. 

Christoph Wiederkehr’in (Neos), yasa dışı çifte vatandaş olduğu ileri sürülenlerin, toplamda birkaç yüz kişiden oluştuğunu söyledi. 

Viyana ÖVP ise,  “Çifte vatandaşlık temelde yasaktır ve bu düzenlemelere tam olarak uymak da tam bir entegrasyon faaliyetinin önemli bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.| DerVirgül

Yayınlama: 31.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.