Hastane Yöneticileri, Kilitlenmeden Sonra Hızlı Açılış Adımlarına Karşı Uyardı

Avusturya’da Dokuz Devlet Hastanesi Başkanı, Sağlık Bakanı Anschober’e bir mektup yazarak, kilitlenmeden sonra hızlı açılış adımlarına karşı uyarılarda bulundular.

Hastane Yöneticileri, Kilitlenmeden Sonra Hızlı Açılış Adımlarına Karşı Uyardı

Sağlık Bakanı Rudolf Anschober’e (Yeşiller) gönderdikleri bir mektupta, dokuz devlet hastanesi başkanı, korona kapsamında getirilen kısıtlamalardan çok hızlı bir şekilde ayrılma konusunda uyardı.

Öncelikle, 6 Aralık’ta kilitlenmenin sona ermesinden sonra “enfeksiyonu azaltmak ve düşük seviyede tutmak” için önlemler alınması gerektiği konusunda uyarı yapıldı. 

Mektupta, ikinci dalganın “kamu hastanelerini kapasitelerinin eşiğine” getirdiği belirtildi.

Ayrıca, “Olağanüstü performans ve personelin kişisel taahhüdü” sayesinde, hastalar için “yüksek tedavi etme cabası” sağlanmaktadır.’’ Denildi. 

Öte yandan, dokuz hastane Derneğinin temsilcileri özellikle kilitlenmeyi memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdiler. 

Mektup da kilitlenmenin getirdiği etkilere de yer veren hastaneler, enfeksiyon sayısında ve dolayısıyla hastaneye yatış oranında net ve sürdürülebilir bir azalma olduğunu, bununda personeli ciddi şekilde rahatlattığı belirtildi.

Kilitlenmeyi kademeli bir şekilde, yavaş yavaş sonlandırmak, sağlık sektörüyle de paralel bir gidişat sağlayacaktır dendi. |virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 30.11.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.