Caritas Österreich | ‘’Korona Salgını Çocuk Yoksulluğunu Ve Eğitim Boşluklarını Artırıyor’’

Caritas Avusturya, 24 Ocak Dünya Eğitim Günü münasebetiyle, ‘’korona salgını eğitimde boşluklara neden oluyor ve dünya çapında her çocuğun hayatını etkiliyor, salgın çocuk yoksulluğunu şiddetlendiriyor’’ uyarısında bulundu.

Caritas Österreich | ‘’Korona Salgını Çocuk Yoksulluğunu Ve Eğitim Boşluklarını Artırıyor’’

Caritas Österreich, 24 Ocak Uluslararası Eğitim Günü vesilesiyle yaptığı basın açıklamasında, dünyanın dört bir yanındaki çocukların üçte birinin pandemi nedeniyle eğitime erişimi olmadığı- bunun sonuçlarının çok ağır olacağı konusunda uyarıda bulundu. 

Caritas Başkanı Michael Landau Viyana’da düzenlenen bir çevrimiçi basın toplantısında, “Çocuklar Corona’nın yüksek risk grubunda sayılmasalar bile, okulların kapanması, yetersiz beslenme ve yoksulluğun uzun vadeli sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaklar” dedi.

Açıklamada, ‘’Korona salgını eğitimde boşluklara neden oluyor ve dünya çapındaki her çocuğun yaşamını etkiliyor. Ancak uzun vadeli olumsuz sonuçlar öncelikle en yoksul ülkeleri ve dolayısıyla en zor koşullarda büyüyen çocukları etkileyecektir.’’ Dendi. 

UNICEF’e göre salgın dünya çapında yaklaşık 150 milyon çocuğu yoksullaştırabilir.

Caritas başkanı, birçok fakir çocuk için okulların kapanması da yetersiz beslenmeyi şiddetlendiriyor, çünkü birçok çocuk için okul yemekleri günde tek sıcak yemek olduğuna dikkat çekti. 

Ayrıca birçok ailede giderek kötüleşen maddi zorluklar aile içinde gerginliğe ve şiddete neden olabileceği, pek çok reşit olmayan kız çocuklarının, ailenin mali durumunu rahatlatmak için zorla evlendirileceği konusunda uyardı. 

Caritas’a göre, korona ile mücadele kapsamında geçen yıl dünyanın 188 ülkesinde okullar kapatıldı, 1,6 milyar çocuk ve genç etkilendi.

Caritas’ın dış yardımları Genel Sekreteri Andreas Knapp, uzaktan eğitimin daha zengin ülkelerde radyo, televizyon veya internet yoluyla gerçekleşirken, en fakir ülkelerin yalnızca yüzde 30’unun uzaktan eğitime geçtiğini söylüyor. Ayrıca birçok çocuk, ebeveynlerinin kazanç kaybını telafi etmek veya kardeşlerine bakmak için işe gitmek zorunda kalacaklarını vurguladı. 

Bir kez daha Caritas Başkanı, Avusturya kalkınma işbirliği (EZA) fonlarının artırılması çağrısında bulundu. 

Landau, ÖVP – Yeşiller hükümetin burada “ilk adımları” şimdiden attığını, ancak BM’nin GSYİH’nın yüzde 0,7’si olan kalkınma yardımı harcaması hedefine ulaşma yolunda ilerlemenin çok önemli olduğunu söyledi.|virgül 

© Bild: virgül

Yayınlama: 24.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.