Korona İnkarcılarının Protesto Bilançosu | 20 Gözaltı, 310 Suç Duyurusu

Cumartesi günü Viyana‘da korona yönetmeliklerine karşı yapılan protesto gösterileri, aşırı sağın gövde gösterisine dönüşmüştü. FPÖ’den eski Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache, FPÖ Genel Sekreteri Michael Schnedlitz, Kimlikçiler Hareketi Lideri Martin Sellner ve birkaç kez mahkum olan Neo-Nazi Gottfried Küssel gösteride yer aldı.

Korona İnkarcılarının Protesto Bilançosu | 20 Gözaltı, 310 Suç Duyurusu

Cumartesi günü başkent Viyana’da yapılan, korona ile mücadele kapsamında uygulanan yasaları protesto eden gösteriye, aşırı sağ, neo-nazi ırkçı yapılanmalar damgasını vurdu.

Aşı karşıtı dini yapılanmalarında yer aldığı gösteride, kısıtlamaları protesto etmek amacıyla az sayıda Türkiye göçmeni göstericilerde alanda yerini aldı. 

İlgili Haberler: 

► Korona İnkarcılarının Protestosu, Aşırı Sağcıların Gövde Gösterisine Döndü

Avusturya’nın çeşitli kentlerinden otobüslerle gelen binlerce göstericilerin kontrolünü sağlamak için, polis komşu eyaletlerden takviye güç aldığı ve havadan da kontrol sağladığı görüldü. 

Öt yandan, Sol grupların karşı gösterileri yapması zaman zaman çatışmalara sahne oldu.

Polisin müdahalesi sonrasında gruplar birbirlerine yaklaştırılmadı. 

Cumartesi günü yapılan her iki mitingde de toplam 20 tutuklama (17’si idari suçlardan, 3’ü devlet otoritesine direnme teşebbüslerinden) ve 310 suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. |virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 17.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.