Vatman | ‘’Türkiye – Viyana Uçuşunuza Hoş Geldiniz’’

Viyana U1 metro hattında görevli bir vatmanın (sürücü), göçmenlerin yoğun yaşadığı 10. Bölge Reumannplatz istasyonunda hoparlör sistemi aracılığıyla, „Willkommen bei Ihrem Flug von der Türkei nach Wien“ mesajını verdiği iddia edildi. Wiener Linien, Irkçılığa kesinlikle yerimiz yok mesajı verdi.

Vatman | ‘’Türkiye – Viyana Uçuşunuza Hoş Geldiniz’’

Yetmiş bin kişinin üzerinde takipçisi olan „Wiener Alltagspoeten“ isimli Facebook sayfasında yayınlanan bir paylaşımda, Viyana U1 metro hattının bir sürücüsünün Reumannplatz’dan Leopoldau’ya yolculuk sırasında hoparlör sistemi aracılığıyla, ‘’Türkiye – Viyana Uçuşunuza Hoş Geldiniz’’ (Willkommen bei Ihrem Flug von der Türkei nach Wien) duyurduğunu iddia etti. 

Metro vatmanının bu duyuruyu özellikle Reumannplatz istasyonunda yapması, ırkçılık suçlamalarına maruz kaldı. 

Özellikle aşırı sağ kesimler tarafından, ‘’küçük İstanbul’’ olarak nitelenen 10 Bölge’nin Reumannplatz civarında, metrodan böyle bir duyurunun yapılması, 10 Bölge Favoriten Türkiye olarak gösterilerek, metro seferinin Türkiye / Viyana arasında yapıldığı esprisiyle, olumsuz göçmen algısı yaratılmak istenmekte olduğu yorumları yapıldı. 

Wiener Linien | Irkçılığa Kesinlikle Yerimiz Yok

Paylaşımı yapan Wiener Alltagspoeten Facebook sayfasına, ‘’Wiener Linien’’ resmi sayfası tarafından yapılan yorumda, ‘’ Viyana şehri kadar çok çeşitliyiz. Irkçılığa kesinlikle yerimiz yok.

Birisi buna benzer bir şey gözlemlerse veya bu özel olay hakkında bir şeyler biliyorsa, lütfen belirli verileri (saat, tarih, seyahat yönü) bize iletin, ardından vakayı dahili olarak araştırıp meslektaşımızla konuşuruz.’’ İfadesinde bulundu. |virgül 

© Bild: virgül 

Update: Liebe Leute, wie immer an dieser Stelle der Hinweis: es geht bei dieser Seite um eine Abbildung von Wien als…

Wiener Alltagspoeten paylaştı:&nbsp25 Ocak 2021 Pazartesi

Yayınlama: 25.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.