Endişe Verici Gelişme | Viyana Çocuk ve Gençlik Yardım Merkezlerinde Yer Yok

Aileleri tarafından korunamayan, şiddet gören, ihmal edilen, istismara maruz kalan çocuk ve gençlerin geçici olarak gözetim altında tutulduğu Viyana Kriz Merkezlerindeki doluluk oranın endişe verici boyutta olduğu bir raporla sunuldu.

Endişe Verici Gelişme | Viyana Çocuk ve Gençlik Yardım Merkezlerinde Yer Yok

Viyana Belediyesi MA11 departmanı sorumluluğunda olan, çocuk ve gençlerin, toplumsal ve ailesel olumsuz dış etkenlerden korunması, bunun tespit edilmesi ve mahkeme sürecinin başlaması – ön görülen altı haftalık süreç içerisinde barınma ve gerekli durumda psikolojik ve her türlü sağlık desteği veren kriz merkezlerinde doluluk oranı, yapılan araştırma sonucunda endişe veren boyutlarda olduğu kaydedildi. 

Şehir denetim ofisi, birkaç yıl önce kriz merkezlerini denetlemeye tabi tuttu – O zamanlar eleştirinin ana noktalarından biri yüksek doluluk oranlarıydı.

Şu anda yapılan inceleme (2017’den 2019’a kadar olan yılları içerir), etkilenen çocuklar ve ergenler için durumun iyileşmediğini ortaya koydu.

2017-2019 yılları için istatistiklerin değerlendirmesine göre aylık ortalama doluluk yüzde 71,4 ile yüzde 112 arasında oldu. 2019’da aylık ortalama doluluk yüzde 100,2 oldu.

Batı (Mariahilfer Straße ve Am Fuchsenfeld) ve Kuzey-Batı (Sandleiten ve Lobenhauerngasse) bölgelerindeki tesislerin üç yıl içinde ortalama yüzde 100’den fazla dolu olduğu dikkat çekiciydi. Buda o bölgede yaşayan çocuk ve gençlerin daha çok kriz merkezlerine alındığını göstermekte. 

Şehir denetim ofisi, çocukların ve gençlerin tesislerde uzun süre kalmasını, yüksek sayıda işgal için “temel faktör” olarak görmektedir.

Profesyonel standartlara göre maksimum altı hafta kalış süresi bir kılavuz olarak kabul edildi.

Ancak, 2019 yılı için altı haftadan fazla kalan sakinlerin payı yüzde 43 civarındaydı. 

Kriz merkezlerindeki mevcut durum “kritik” olarak değerlendiriliyor çünkü bugüne kadar alınan önlemlere rağmen aşırı kalabalık rakamları 2015’teki ilk teste göre arttı.

Ayrıca çalışma saatleri ve dinlenme süreleri ile çalışanların eğitimleri, iç standartlar ve kullanılan yazılımlarla ilgili şikayetler de vardı.

Test raporu ayrıca şu tavsiyeleri de içeriyor: “Ayakta tedavi hizmetleri ve takip olanaklarının güçlendirilmesiyle, krizde kalma sayısı azaltılmalı ve kalış süresi kısaltılmalıdır.”

Raporda yer alan açıklamada MA 11, geçmişte kriz merkezlerindeki stresi hafifletmeye yönelik tedbirlerin alındığını belirtti.

Ayrıca sosyo-terapötik ve sosyo-psikiyatri alanlarının genişletilmesi 2020 yılında başlamıştı.

Bu yol bu yıl da devam edecek.

Ayrıca belediye dairesinden yapılan açıklamada, bu yıl başka bir kriz merkezi daha kurulacak, ayakta tedavi hizmetleri genişletilecek ve sosyal hizmet personel açısından güçlendirilecek.

Çocuk ve gençler kriz merkezlerinde normal şartlarda altı hafta kalabilmekteler.

Bu süre sonrasında mahkeme süreci başlayarak, ailenin çocuklarına karşı içinde bulundukları tutum ve davranış belirlenir ve tekrardan aileye mi yok Jugendamt’a verileceği kararlaştırılır. |virgül

© Bild: virgül  

Yayınlama: 13.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.