Viyanalılar Pazar Günü Test Merkezlerindeydi

Avusturya’nın en büyük Konferans Merkezi’ndeki (Austria Center) korona test merkezinde Pazar günü yoğunluk yaşandı. Yoğunluğun nedeni, hükümetin Cuma günü ilan ettiği üçüncü karantina yönetmeliği ile ilgili olduğu düşünülüyor.

Viyanalılar Pazar Günü Test Merkezlerindeydi

Viyana Austria Center ücretsiz test istasyonunda Pazar günü yaşanan yoğunluk, hükümet tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Noel tatili öncesinde test yapılması konusunda çağrıda bulunan Başbakan Sebastian Kurz, eşiniz, dostunuzla görüşmeden önce test olarak, onları korumuş olursunuz demişti. 

Austria Center, ücretsiz test sunan üç test merkezinden birine ev sahipliği yapmaktadır.

ACV’ye yürüyerek, metro ile veya araba ile ulaşabilirsiniz. “Arabayla girişler” görünüşe göre özellikle popüler. Bu, Pazar günü büyük trafik sıkışıklığına yol açtı.

Hızlı test teklifini kabul ederseniz, QR kodu almak için randevu almanız veya kayıt olmanız gerekmekte.

Sistem artık grup kayıtlarına da izin veriyor.

Bununla birlikte, bu aynı zamanda bu gruptaki yalnızca bir kişinin bir kod almasının yeterli olduğu anlamına gelir. 

Bu durumda, diğerlerinin verileri doğrudan test merkezine kaydedilecektir.

Ziyaretçilere sadece randevu ve kayıtla gelmeleri için çağrıda bulunan Sağlık Belediye Meclisi Üyesi Peter Hacker (SPÖ), trafik sıkışıklığı olduğunda arabayı yakına park etmeniz ve Austria Center fuayesindeki “yürüme alanlarına” gitmenizi tavsiye ediyor. 

Oradaki kalabalığın daha az olduğu ve şimdi ek kapasiteler yaratıldığı, vurgulandı.

Yukarı Avusturya’da da Büyük Telaş (Oberösterreich)

Ücretsiz antijen testlerinde büyük bir koşudan sonra, Oberösterreich üç ek yer aldığı belirtildi. Bunlar Wels ve Steyr kentlerinde olacak.

Linz şehri, Pazartesi gününden itibaren açılacak olan kendi inisiyatifiyle Tasarım Merkezi’nde başka bir test seçeneği oluşturdu.

Kriz ekibinin açıkladığına göre, Pazar günü saat 12.30 itibarıyla ülkedeki mevcut test merkezlerine toplam 15.675 kayıt yapıldı. 1.418 kişi test edildi, bunların 22’si pozitif çıktığı kaydedildi. |virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 20.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.