Kurz’un Noel Endişesi

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Noel’e günler kala, bir kez daha aile ve arkadaşlarla görüşmeden önce halkı korona virüsü için test olmaya çağırdı.

Kurz’un Noel Endişesi

Noel’den hemen önce, Şansölye Sebastian Kurz (ÖVP), her halükarda küçük bir ölçekte izin verilen herhangi bir aile kutlamasından önce korona virüsü için tekrar test yapılmasını istiyor.

Kurz, başkalarıyla temastan vazgeçmenin “neredeyse dayanılmaz” olduğunu, ancak çok sayıda ölüm nedeniyle gerekli olduğunu belirtti.

Başbakan, “Tabii ki bunu kendim yapacağım,” dedi.

Sadece bir hane başka bir hane ile görüşebilir diyen Kurz, “Benim büyük ricam buna sadık kalınmasıdır!” diye ekledi. 

Kurz, “Herkes, özellikle özel hayatında dikkatli davranarak kendisini ve başkalarını korumaya büyük katkı sağlayabilir” dedi.

Noel ziyaretlerinin yaratacağı yeni vakalardan endişe eden Başbakan, bir enfeksiyon olasılığını ortadan kaldırmak için önceden ücretsiz olarak test edilme imkanı olduğunu belirterek, hükümetin ücretsiz test merkezlerine gidilmesi çağrısını tekrarladı. 

Üçüncü Sıkı Kilitlenme 26 Aralık’ta Başlıyor

Cuma günü duyurulduğu gibi, 26 Aralık’ta Noel’den sonra Avusturya’da yeniden zorlu bir tecrit başlayacak. 

Marketler, eczaneler hariç olmak üzere ticaretin 18 Ocak’a kadar açılmasına izin verilmiyor ve çıkış kısıtlamaları daha sonra günün her saatinde tekrar uygulanır olacak. 

Özellikle özel alanın “çok önemli” olduğunu vurgulayan Kurz, “kimseyle görüşmeyin” diye uyarıda bulundu. 

Şansölye, “Diğer insanlarla bu temastan vazgeçmeye hepimiz için katlanmak neredeyse dayanılmaz,” dedi.

Ancak, günde neredeyse 100 kişinin korona enfeksiyonundan ölebileceğini hatırladı.

Şansölye, “testlere yoğun katılımla”, turizm ve kültür gibi alanların “mümkün olduğu kadar özgürce” yeniden başlatılmasının mümkün olacağını söyledi.

27 Aralık’tan itibaren koronavirüse karşı aşılama Avusturya’da da başlayacak. 

Kurz bir kez daha aşı olmayı teşvik etti: ‘’Her bir aşı, salgını yenmeye yardımcı olacaktır,’’ diyerek, ülkenin yazın normale dönebileceğine inandığını ifade etti. |virgül 

Yayınlama: 19.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.