Türkmenistan’da Alabay cinsi köpekler için ulusal tatil günü ilan edildi

Türkmenistan Başkanı Kuırbankulu Berdimuhamedov, yerli Alabay cinsi çoban köpekleri için nisan ayının son pazar gününü ulusal tatil ilan etti. Türkmenistan Lideri Berdimuhamedov kendisinin de beslediği ve heykelini diktirdiği Alabay cinsi köpekler için ilginç bir adım daha attı. Berdimuhamedov yine yerli bir tür olan Akal-Teke atı günü olarak kutlanan nisan ayının son pazar gününe Alabay cinsi […]

Türkmenistan’da Alabay cinsi köpekler için ulusal tatil günü ilan edildi

Türkmenistan Başkanı Kuırbankulu Berdimuhamedov, yerli Alabay cinsi çoban köpekleri için nisan ayının son pazar gününü ulusal tatil ilan etti.

Türkmenistan Lideri Berdimuhamedov kendisinin de beslediği ve heykelini diktirdiği Alabay cinsi köpekler için ilginç bir adım daha attı.

Berdimuhamedov yine yerli bir tür olan Akal-Teke atı günü olarak kutlanan nisan ayının son pazar gününe Alabay cinsi köpeklerini ekleyerek tatil ilan etti.

Uluslararası Alabay Derneği başkanlığı da yapan Berdimuhamedov’un ilan ettiği tatil gününde köpek güzellik ve çeviklik yarışmaları yapılacağı açıklandı.

Alabay köpekleri hakkında bir kitap da yazan Berdimuhamedov, bu cins iki yavruyu da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve dönemin Başbakanı Dmitry Medvedevê hediye etmişti./Euronews

Yayınlama: 26.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.