30 yıldır aranan mafya lideri “Babaların Babası” yakalandı

İtalya’da uzun yıllardır aranan organize suç örgütü elebaşı Matteo Messina Denaro, bu sabah İtalyan güvenlik güçlerinin Palermo’da düzenlendiği operasyonla yakalandı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, “Babaların Babası” olarak tanınan Denaro’nun gözaltına alınmasını zafer olarak yorumladı

30 yıldır aranan mafya lideri “Babaların Babası” yakalandı

Matteo Messina Denaro’nun, 30 yıldır arandığı ve Kasım 2022’de Salvatore ‘Canavar’ Riina’nın ölümünden sonra ‘patronların patronu’ olduğuna inanılıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Messina Denaro’nun ‘en önemli mafya lideri’ olduğunu ve anavatanı Sicilya’da tutuklanmasının devletin organize suçla mücadelesinde ‘büyük bir zafer’ olduğunu söyledi.
Özel harekat komutanı Pasquale Angelosanto da, polis tarafından yayınlanan bir video açıklamasında, Denaro’nun ‘tedavi için gittiği Palermo’daki bir sıhhi yapının içinde’ yakalandığını söyledi.

Messina Denaro, İtalya’nın en çok arananlar listesinin bir numarasıydı ancak bilinen tek fotoğrafı 1990’ların başlarına aitti.
Denaro’nun, ‘Cosa Nostra’ olarak bilinen Sicilya mafyasını soruşturan yargıçlar Giovanni Falcone ve Paolo Borsellino’nun öldürmesinden aylar sonra, 1993 yılında Roma, Milano ve Floransa’da 10 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıların arkasında olduğundan da şüpheleniliyor.

2015 yılında polis, Sicilya’daki bir çiftlikte bir kayanın altına küçük, katlanmış kağıt notların bırakıldığı ‘pizzini’ denen bir iletişim sistemi aracılığıyla Denaro’nun işbirlikçileriyle iletişim kurduğunu keşfetmişti.

 

Yayınlama: 16.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.