Kadın önce öldürülüp sonra yakılmıştı | 14 yıl sonra katil yakalandı

2008 yılında Avusturya’da vahşice işlenen bir cinayetin zanlısı, İtalya’da bir DNA eşlemesi sonucu tutuklandı.

Kadın önce öldürülüp sonra yakılmıştı | 14 yıl sonra katil yakalandı

Bir kadının öldürülmesinden 14 yıl sonra, İtalya’da bir şüpheliyi tutuklamak için DNA örnekleri alınması üzerine, Avusturya’da öldürülen kadından alınan DNA örneğiyle eşleştiği fark edildi.

2008 yılında Kärnten eyaleti Völkermarkt’ta bir kadın öldürülmüş ancak katil aradan geçen bunca yıla rağmen bulunamamıştı.

Cinayet, 4 Ekim 2008’de Völkermarkt şehir ormanındaki bir kaldırımda gerçekleşti.

Kärnten Eyaleti Kriminal Polis Bürosu tarafından yapılan soruşturmalara göre, 49 yaşındaki kadın kurban önce boğuldu ve dövüldü, ancak ölüm nedeni tabancadan dört el ateş edilmesiydi. Cinayetin ardından kadının cesedi üzerine benzin döküldü ve ateşe verildi. Yanmış ceset daha sonra yayalar tarafından bulundu.

Cesedin yanması yağmura rağmen ilerlemesi nedeniyle, müfettişler cesedi teşhis edemedi.

Suçun işlendiği andaki olumsuz hava koşullarının da ayak izleri, diğer biyolojik ve kimyasal izleri yok etmesi cinayetin çözülememesine neden oldu.

O zamanlar, adli tıp bilim adamları, ölen kişinin vücudunda bir DNA izi buldu, ancak bu, 2022 sonbaharına kadar belirli bir kişinin DNA’sı ile eşleşmemişti.

Ekim 2022’de DNA karşılaştırması nihayet başarılı oldu: iz, Torino/İtalya’da kimlik belirleme servisi tarafından uyuşturucu suçu nedeniyle sorgulanan bir adama ait (parmak izleri, fotoğraflar, DNA örneği dahil).

Avrupa Birliği veri tabanında DNA eşleşmesini fark eden İtalyan polisi, Avusturya makamlarıyla iletişime geçerek bilgi verdiği söylendi.

Faslı katil zanlısı, dün İtalya’dan Viyana’ya uçakla naklini Federal Kriminal Polis Dairesi’ne bağlı SIRENE şubesinden yetkililer gerçekleştirdi. Saat 19.30’da iniş yaptıktan sonra tutuklanan kişi Kärnten eyaletine götürülerek adli makamlara teslim edildi. | © DerVirgül

Yayınlama: 16.12.2022
Düzenleme: 16.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.