Budapeşte’yi Viyana’ya bağlayan otobanda 42 araç birbirine girdi

Macaristan’da M1 otoyolunda 42 araç kaza yaptı. Toz fırtınasının tetiklediği kazada çok sayıda araç alev aldı ve bir sürücü hayatını kaybetti.

Budapeşte’yi Viyana’ya bağlayan otobanda 42 araç birbirine girdi

Macaristan’da toz fırtınasının yol açtığı trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti. 10’u çocuk 39 kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı. Cumartesi günü saat 14.25 sıralarında M1 karayolunun 26. kilometredeki başkent çıkışındaki kesiminde meydana gelen ve 42 aracın etkilendiği kaza, komşu ülkedeki en ağır kazalardan biri olarak kabul ediliyor.

Budapeşte Emniyet Müdürlüğü’ne (BRFK) göre, hayatını kaybeden 44 yaşında bir erkek. Cesedi yanmış bir arabada bulundu. Çarpışmanın ardından çok sayıda araç alev aldı.

Budapeşte’yi Viyana’ya bağlayan M1 bölgesinde, cumartesi öğleden sonra basında çıkan haberlere göre aniden bir kum ve toz bulutuna neden olan bir fırtına çıktı. Beş kamyon da dahil olmak üzere 42 araç, görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle muhtemelen birbirine çarptı.

Pazar günü Macar polisine göre, yaralanan 39 kişiden ikisi ölümcül tehlike altında. On iki kişi ağır yaralandı ve 25 kişi hafif yaralandı. Birçoğu yanıklara maruz kaldı.|© DerVirgül

Yayınlama: 12.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.