Gazetelerden Boykot | Macar Liderin İlanının Yayınlaması Reddedildi

Avrupa’nın önde gelen bazı gazeteleri Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın verdiği ilanları yayınlamama kararı aldı.

Gazetelerden Boykot | Macar Liderin İlanının Yayınlaması Reddedildi

Gazeteler “İnsan haklarını ve basın özgürlüğünü yıkmakla suçlanan bir politikacıya yer vermek istemediklerini” söyleyerek ilanları yayınlamayı reddetti.

Orban’ın yayınlatmak istediği tam sayfalık ilanda, Brüksel’in bir “süper devlet” inşa ettiği ileri sürülüyor ve “Avrupa İmparatorluğu” kurulmaya çalışıldığı belirtilerek bu girişim eleştiriliyor. Orban ulusal parlamentoların güçlendirilmesi çağrısında bulunuyor ve daha yakın Avrupa entegrasyonuna karşı çıkıyor.

İlanda şu ifadeye yer veriliyor:

“Avrupa Parlamentosu bir çıkmaz sokak olduğunu kanıtladı: sadece kendi ideolojik ve kurumsal çıkarlarını temsil ediyor. Ulusal parlamentoların rolünün güçlendirilmesi gerekiyor”

Hangi Gazeteler Ne Gerekçe İle Yayınlamadı?

Reklamı yayınlamayan gazetelerden biri olan The Times of Malta’nın genel yayın yönetmeni Herman Grech perşembe günü, Orban hükümetinin fiilen “Macaristan’ın özgür basınına savaş ilan ettiğini” yazdı.”

Belçika gazetesi De Standard da reklamı reddederek onun yerine LGBT haklarını simgeleyen gökkuşağı renklerinde kendi tam sayfa ilanını yayınladı ve ilanda “Sevgili Viktor Orban, yasalar asla aşıkları ayırmamalı.” denildi.

Gazetenin genel yayın yönetmeni Karel Verhoeven, LGBT karşıtı yasayı “insan haklarının açık bir ihlali” olarak nitelendirdi.

İsveç gazetesi Dagens Nyheter de aynı şeyi yaptı ve genel yayın yönetmeni twitter hesabında bu ilan yerine Orban ile röportaj yapıp onu yayınlamaya hazır olduklarını duyurdu.

Belçika’daki diğer iki gazete, La Libre Belgique ve De Morgen de ilanı basmayı reddetti.

Ne var ki, her gazete aynı tepkiyi vermedi Fransa’da Le Figaro, İspanya’da ABC, Danimarka’da Jyllands-Posten ve Çek Cumhuriyeti’nde Mlada fronta Dnes gazetelerinde Orban’ın ilanı basıldı.

Yayınlama: 02.07.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.